Rezervele de Bitcoin de pe exchange-uri ating minime nemaivăzute din iulie 2018

Din martie 2020, numărul de Bitcoin deținuți pe exchange-uri a scăzut de la 3,15 milioane la 2,4 milioane

Bitcoin: 142.500 de BTC au părăsit exchange-urile în ultimele 3 luni

Se știe că bear market-urile în crypto sunt dureroase, dar luna iunie a fost deosebit de dificilă pentru investitorii crypto, deoarece o serie de factori a dus la o scădere a prețului Bitcoin (BTC) cu 37,9%, cea mai slabă performanță lunară din 2011.

BTC: randamentul mediu lunar | Coinglass
BTC: randamentul mediu lunar | Coinglass

Ca urmare a slăbiciunii larg răspândite, majoritatea așa-numiților „turiști” Bitcoin au părăsit acum spațiul, rămânând doar cei mai dedicați deținători, potrivit firmei de analiză blockchain Glassnode.

În ciuda luptelor continue ale Bitcoin și a faptului că investitorii se confruntă în prezent cu cel mai dificil bear market din istoria industriei, mai multe valori sugerează că perspectivele nu sunt atât de îngrozitoare pe cât prevăd unii, iar baza deținătorilor pieței crypto rămâne puternică.

Tot mai mulți Bitcoin părăsesc exchange-urile

În ultima perioadă, investitorii și-au retras BTC din exchange-uri în frenezie. Prăbușirea ecosistemului Terra, potențialul faliment al lui Celsius și implozia Three Arrows Capital este o reamintire clară a faptului că criptomonedele trebuie să fie stocate într-un portofel cold.

Din martie 2020, numărul de BTC deținuți pe exchange-uri a scăzut de la 3,15 milioane la 2,4 milioane. Un total de 750.000 de BTC au părăsit exchange-urile, dintre care 142.500 de BTC au fost retrași în ultimele trei luni.

BTC: Ieșiri de pe pe exchange-uri | Glassnode

Pe măsură ce platforme precum Celsius și Vauld au început să suspende retragerile, tranzacționarea și depozitele, dorința de a recâștiga controlul personal asupra activelor crypto a devenit o preocupare de top pentru deținători.

Acest lucru poate fi de fapt considerat pozitiv pentru preț pe termen lung, deoarece capitulările ulterioare sunt mai puțin probabile atunci când tokenurile sunt blocate în portofele și nu sunt ușor disponibile pentru vânzare pe exchange-uri.

Investitorii retail încep să capete interes

Un alt eveniment încurajator în mijlocul celei mai proaste luni din istoria Bitcoin este un interes din ce în ce mai mare din partea portofelelor care dețin mai puțin de 1 BTC.

Cantitatea de BTC deținută de „creveți” | Glassnode

Aceste așa-numite portofele „creveți” au strâns cu nerăbdare Bitcoin la preț scăzut, în valoare de 60.460 BTC pe lună. Această acumulare este „cea mai agresivă rată din istorie”, conform Glassnode.

Deținătorii dedicați cresc în număr

În timpul evenimentelor majore de vânzări, precum și a bear market-urilor timpurii, portofelele active Bitcoin sunt distruse în număr mare. Cu toate acestea, severitatea exodului s-a diminuat de la bear market-ul din 2018, indicând că „există un nivel tot mai mare de hotărâre în rândul participantului mediu Bitcoin”, a spus Glassnode.

În timpul reducerii recente a numărului de adrese cu un sold diferit de zero, doar 1% dintre adresele Bitcoin și-au șters complet deținerile, față de 2,8% în aprilie-mai 2021. Până la 24% au făcut același lucru între ianuarie și martie 2018.

BTC: Numărul de adrese cu solduri | Glassnode

În timp ce activitatea în lanț pentru Bitcoin rămâne redusă și solidă pe teritoriul pieței bearish, cei mai dedicați deținători de BTC continuă să-și mențină terenul și probabil că vor face acest lucru până când tulburările pieței se vor diminua și se va stabili un plafon în prețul BTC.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la 20.435 de dolari, în creștere cu 1% în ultimele 24 de ore.

Exit mobile version