3 Semne de avertisment care sugerează că prețul Bitcoin ar putea să scadă

Pe piața Bitcoin se desfășoară o schemă clasică de euforie, pe măsură ce participanții la piață intră în poziții de long în numere foarte mari

Jroballo | Adobe Stock

Bitcoin se confruntă cu noi sentimente de îndoială asupra forței pe care cumpărătorii o afișează în 7 Octombrie, pe măsură ce analiștii au prevăzut corect un short squeeze, care s-a desfășurat ieri.

3 Semne de avertisment care sugerează că prețul Bitcoin ar putea să scadă
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Rata de funding – într-o zonă alarmantă

Datele colectate de tradingview și FTX arată că BTCUSD a continuat să fluctueze peste $54,000, după ce pragul de $55,000 a eșuat să ofere support-ul necesar.

În sesiunea precedentă, vânzătorii au fost lichidați de o creștere incredibilă a prețului, realizată într-o perioadă foarte scurtă de timp, care a stabilit un maxim local la $55,800. Toată mișcarea ascendentă a fost acompaniată de o presiune de cumpărare a taurilor, care au generat un volum de peste $46 de miliarde în ultimele 24 de ore, conform CoinMarketCap.

Volumul de pe toate exchange-urile în ultimele 24 de ore | CoinMarketCap

Pe măsură ce rata de funding devine pozitivă pe majoritatea exchange-urilor, îngrijorările investitorilor se îndreaptă către factorii care ar putea indica o corecție a prețului.

Rata de funding care devine pozitivă sugerează faptul că piața se așteaptă în continuare la o creștere a prețului și că o mare parte dintre pozițiile deschise sunt de long. În astfel de circumstanțe, o lichidare masivă a pozițiilor cu levier ar putea apărea doar dacă prețul suferă o corecție în sens descendent.

Bitcoin: Istoricul ratei de funding | bybt.com

Sentimentul investitorilor este exprimat și de datele colectate de Indexul Fear& Greed, care a atins valoarea de 76/100 astăzi, reprezentând lăcomia extremă.

Investitorii sunt foarte lacomi în prezent, când vine vorba de Bitcoin – a avertizat traderul și analistul Rekt Capital

Indexul Fear& Greed în ultimele 3 luni | Alternative.me

Investitorii se pregătesc să marcheze profit în piața Bitcoin?

Deși se află cu doar $10,000 sub punctul de ATH, stabilit în Aprilie, Bitcoin se confruntă cu rezistențe importante atât la $58,000, cât și la $60,000 – și cine știe câte altele, odată ce depășește ATH-ul și intră din nou în price discovery.

După cum am raportat ieri, analiștii sunt de părere că luna Octombrie va avea o închidere chiar sub maximele locale, în timp ce Noiembrie ar putea pune pe masă o corecție semnificativă a prețului – toate acestea pentru ca în Decembrie să avem parte de ultima și cea mai importantă creștere.

În orice caz, participanții la piață care se află în sfera crypto de câțiva ani, sugerează deja o strategie de marcare a profitului pe parcursul săptămânii curente. Printre ei se numără și John Bollinger, creatorul popularului indicator Bollinger Bands.

Benzile Bollinger urmăresc volatilitatea în sens ascendent și descendent ale unui activ – iar pentru Bitcoin, în prezent indică faptul că o situație mai calmă a pieței ar trebui să predomine.

BTCUSD, Bollinger Bands pe timeframe de o zi | FTX

Între timp, experții se așteaptă de la monedele Altcoin să nu aibă parte de un alt ciclu de creștere până anul viitor.

Exit mobile version