3 motive pentru care Ethereum se tranzacționează sub 2.000 de dolari

Structura pieței Ethereum continuă să fie bearish, în ciuda încercării eșuate de a sparge rezistența canalului descendent

AdobeStock

Într-un tweet din 30 mai, dezvoltatorul principal al Ethereum, Tim Beiko, a confirmat că mult așteptatul testnet Ropsten va trece de la proof-of-work la proof-of stake „în jurul datei de 8 iunie”. 

Interesant este că acțiunea prețului Ether este relativ neschimbată, în ciuda anunțului optimist neașteptat. A existat o creștere de 10% în 30 mai, dar acele câștiguri au fost rambursate între 31 mai și 2 iunie. Este foarte probabil ca „Merge” – anticipat în august – să nu fie încă evaluat, oferind investitorilor un posibil avantaj.

ETH/USD, timeframe weekly
ETH/USD, timeframe weekly | TradingView

Structura pieței Ethereum continuă să fie bearish, în ciuda încercării eșuate de a sparge rezistența canalului descendent la 2.000 de dolari în 31 mai. Această formare a prețului de trei săptămâni ar putea semnala o eventuală retestare a suportului de 1.700 de dolari.

Factorii macro

Pe partea macro, o serie de factori se traduc în sentiment negativ pe piața cripto. În această săptămână, Microsoft (MSFT) și-a redus perspectivele de profit și venituri, invocând condiții macroeconomice dificile.

Rezerva Federală a Statelor Unite a semnalat în „Beige Book” că activitatea economică s-ar putea să se fi răcit în unele părți ale țării, iar Fed este pe cale să își reducă portofoliul de active de 9 trilioane de dolari pentru a combate inflația persistentă.

Pe partea bună, un sondaj al investitorilor instituționali publicat de revista The Economist a arătat că 85% dintre respondenți au fost de acord că criptomonedele open-source precum Bitcoin sau Ethereum sunt utile ca diversificatori în conturile de portofoliu sau de trezorerie.

Din perspectiva macroeconomică, investitorii sunt în continuare aversivi la risc, ceea ce s-ar putea traduce printr-un apetit redus pentru criptomonede

Valoarea totală blocată este în scădere

Valoarea totală blocată a rețelei Ethereum a scăzut cu 5,5% de când și-a început trendul descendent în urmă cu trei săptămâni.

Ethereum: Valoarea totală blocată în rețea | DeFi Llama

În mai, TVL-ul rețelei a atins un vârf de 79 de miliarde de dolari, iar acum se menține la 50 de miliarde de dolari. Protocoalele DeFi au fost puternic afectate de prăbușirea ecosistemului Terra. 

Pentru a înțelege cum sunt poziționați traderii profesioniști, să ne uităm la datele pieței futures ale Ether. Contractele futures trimestriale sunt instrumentele preferate ale balenelor și birourilor de arbitraj din cauza lipsei unei rate de finanțare fluctuante.

Aceste contracte ​​se tranzacționează de obicei cu o primă de 5% până la 12% față de piețele spot, ceea ce indică faptul că vânzătorii solicită mai mulți bani pentru a reține decontarea mai mult timp. Această situație este comună și în activele tradiționale, cum ar fi stocurile și mărfurile.

În ultima lună, prima pentru contractele futures a Ethereum a rămas aproape de 3%, ceea ce este sub pragul de 5% neutru al pieței. Lipsa cererii de levier din partea cumpărătorilor este evidentă, deoarece indicatorul de bază actual de 2,5% rămâne scăzut, în ciuda performanței negative de 24% a prețului Ether în trei săptămâni.

Teama de o scădere a acțiunilor continuă să afecteze prețurile cripto

Ether a scăzut la 1.700 de dolari pe 27 mai, drenând orice sentiment optimist rămas și, mai important, ducând la lichidări de 235 de milioane de dolari în contracte futures cu efect de levier pe termen lung. Potrivit indicatorului TVL, nu există nicio dovadă de putere a instrumentelor derivate sau a depozitelor DeFi, chiar dacă prețul eterului a testat nivelul de rezistență de 2.000 USD pe 31 mai.

Cu toate acestea, următorul eveniment Merge este unul dintre cele mai semnificative din istoria Ethereum. Este rar să vezi a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume rămânând la minime de 200 de zile și în scădere cu peste 60% față de cea mai mare valoare istorică.

Acest eveniment ar putea oferi investitorilor un motiv întemeiat pentru a fi optimist pe termen scurt. Cu toate acestea, orice potențială reacție optimistă va fi probabil rapidă și abruptă.

Exit mobile version