3 motive pentru care Ethereum ar putea atinge 4.000 de dolari în aprilie

Scăderea rezervelor de pe exchange-uri, creșterea căutărilor pe Google și un indicator clasic arată o creștere până la 4.000 de dolari pentru ETH

AdobeStock

Mai mulți indicatori sugerează mai multe avantaje pentru Ethereum în luna aprilie – de la creșterea căutărilor pe Google până la scăderea rezervelor de pe exchange-uri.

Trei indicatori de piață sugerează că Ether, tokenul nativ al Ethereum, este pe cale să atingă 4.000 de dolari în această lună.

Căutările pe Google pentru „Ethereum Merge” cresc

Interesul utilizatorilor de internet pentru viitoarea actualizare a rețelei Ethereum, cunoscută sub numele de „merge”, a crescut săptămâna trecută, arată datele de la Google Trends.

Căutările pentru cuvântul cheie „Ethereum Merge”
Căutările pentru cuvântul cheie „Ethereum Merge” | Google Trends

Căutările pentru cuvântul cheie „Ethereum Merge” au obținut, la nivel global, un scor perfect de 100 într-un interval de timp de 12 luni. Majoritatea traficului de căutări provine din Canada, Olanda, Statele Unite, Australia și Singapore.

Merge, cunoscut și sub numele de ETH 2.0, se referă la tranziția completă a rețelei Ethereum de la proof of work la proof of stake, o actualizare prezentată ca unul dintre principalele motive pentru creșterea criptomonedei de la 2.500 de dolari la peste 3.500 de dolari în 14 martie.

Perspectiva optimistă provine din propunerea actualizării de a reduce rata de emitere a ETH, ceea ce duce la o posibilă scădere a ofertei a numărului total de ETH în circulație. Prin PoW, oferta de ETH crește cu 3% pe an.

Creșterea interesului public pentru ”Ethereum Merge” sugerează că există un interes tot mai mare în rândul investitorilor și a traderilor cripto. Kiln, care a fost lansat luna trecută, este ultimul testnet public înainte ca întreaga rețea să treacă la PoS în acest an.

Rezervele de Ethereum pe exchange-uri sunt la cel mai scăzut nivel din 3 ani

Între timp, tendința de scădere a ofertei de ETH pe exchange-urile cripto continuă.

În special, rezervele nete de Ether de pe toate exchange-urile se află la cele mai scăzute niveluri din august 2018, ceea ce sugerează că traderii retrag ETH pentru dețineri pe termen lung sau pentru a-l plasa în fondurile de lichiditate DeFi.

Rezervele de ETH pe exchange-uri | Glassnode

În plus, numărul de adrese cu solduri continuă să crească, indicând că adoptarea și distribuirea ETH este în creștere.

Evoluția adreselor ETH cu solduri | Glassnode

Indicatorii tehnici indică o creștere la 4.000 de dolari

Șansele ale Ethereum de a atinge 4.000 de dolari în aprilie sunt stimulate, de asemenea, de un model tehnic clasic.

Modelul, cunoscut sub numele de „triunghi simetric, se formează de obicei atunci când prețurile se consolidează într-un interval definit de o linie de trend superioară în scădere și o linie de trend inferioară în creștere, urmată de o creștere sau o scădere bruscă.

Cu toate acestea, o spargere a triunghiului simetric nu duce neapărat la o continuare a trendului. De exemplu, în cartea „Technical Analysis of Stock Trends”, analiștii tehnici Robert Edwards și John Magee afirmă că aproximativ 25% din toate erupțiile triunghiului simetric au ca rezultat o inversare, în care prețurile nu se îndreaptă spre tendința anterioară.

Erupția actuală a Ethereum pare a fi o inversare, deoarece s-a redresat în sus, mai degrabă decât să-și continue trendul descendent anterior, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Indicatorul „triungi simetric” | TradingView

O țintă potențială de spargere pentru indicator este calculată prin măsurarea lungimii maxime dintre liniile de trend superioare și inferioare ale modelului și apoi adăugând rezultatul la punctul său de spargere.

Acest lucru pune ETH/USD aproape de 4.000 de dolari.

Exit mobile version