Altcoin: analiza celor 3 monede care au crescut inițial pe twitter, apoi pe piață

peshkova | Adobe Stock

Piața Altcoin este un mediu sălbatic, mult mai haotic decât piața Bitcoin. Dinamismul dintre participanți se poate observa foarte bine și pe rețelele de socializare, care reprezintă locul din lumea digitală unde se adună și apoi răspândesc toate informațiile în continua goană după atenție.

În unele cazuri, un volum neobișnuit de mare de tweeturi poate semnaliza faptul că un Altcoin este pe cale să urce, dar traderii trebuie să aibă tot timpul în minte și contextul general pentru a urmări să găsească confluență.

Analiza sentimentală de pe Twitter poate deveni și mai valoroasă

O dată cu ultimele declarații venite din partea CEO Twitter – Jack Dorsey – analiza sentimentului față de anumite Altcoin sau anumite sectoare crypto-valutare poate deveni o unealtă tot mai eficientă pentru a găsi confluențe. Traderii care fac și analiză sentimentală pe anumite asset-uri de interes cu scopul de a lua o poziție în piață, deja folosesc Twitter ca o sursă importantă de informații. Analiștii caută să observe cât mai acurat sentimentul general de retail și unde e îndreptată atenția celorlalți participanți din piață. 

Pe Crypto Twitter un val de atenție îndreptat spontan către un Altcoin vine adesea ca răspuns la acțiunea dramatică a prețului. În mod firesc, activele care încep un trend de creștere atrag atenția traderilor și acaparează conversațiile de pe Twitter. În acest mod se crează, de asemenea, bucle de feedback pozitive care susțin în continuare impulsul de creștere.

Exact acest lucru s-a întâmplat cu unele dintre monedele care au înregistrat o creștere mai mare a volumului mediu zilnic de tweet-uri în această lună, comparativ cu ultimele luni. Acțiunile KuCoin (KCS), care au crescut de la $7,40 pe 4 Iulie până la $14,20 pe 14 Iulie, au generat o creștere uimitoare a volumului mediu de tweet-uri, totalizând peste 1100% de la o lună la alta.

Un alt mare câștigător în ceea ce privește prețul, Axie Infinity (AXS), a adăugat 456% în volumul de tweeturi privit pe aceeași perioadă. În ambele cazuri, tweet-urile au reflectat dinamica valurilor de pe preț, curba volumului tweet-urilor urmărind îndeaproape graficul prețului.

În alte cazuri, însă, relația poate fi inversată. Uneori, mulțimea de pe Twitter preia știrile sau narațiunile emergente pe care piața generală nu le-a absorbit încă – un factor important fiind și fusurile orare diferite care influențează modul cum circulă și cum se propagă informația. 

Astfel se produc creșteri ale volumului tweet-urilor care apar înainte de creșterea prețului.

Există vreo modalitate prin care traderii activi în piață să observe aceste dinamici suficient de devreme pentru a câștiga un avantaj față de restul turmei?

Analiza inteligentă a informațiilor din tweeturi

Volumul tweeturilor este una dintre mai multe valori utilizate pentru calcularea scorului VORTECS™, un indicator algoritmic care analizează date colectate ani de zile și compară tiparele complexe din piață cu activitatea socială a unui activ digital individual. Algoritmul evaluează parametri precum perspectiva generală a pieței, mișcarea prețurilor, sentimentul social și activitatea de tranzacționare pentru a genera un scor care arată cât de adecvate sunt condițiile combinațiilor analizate, pentru orice Altcoin la un moment dat.

Mai mult decât atât, există un spațiu dedicat pe tabloul de bord Markets Pro, care monitorizează în timp real crypto-monedele cu un volum de tweeturi anormal. Odată ce sunt avertizați că se întâmplă ceva interesant pe Twitter legat de un anumit Altcoin sau un anume proiect, traderii care sunt interesați de analiza sentimentală sunt stimulați să arunce o privire mai atentă asupra activului și să decidă care este probabilitatea ca prețul acestuia să crească în curând.

Odată cu evoluția sectorului crypto-monedelor și cu adopția lor de către marile companii de Social Media, tot mai mulți traderi încep sa ia în considerare și analiza sentimentală în ideile lor de trading. Se pare că astfel se dezvoltă tot mai multe servicii și unelte noi care sunt puse la dispoziția acestor participanți la piață. Scopul final al unui trader este de a avea confluențe cât mai clare și simple înainte de a lua o decizie, iar analiza sentimentală pe Twitter poate oferi uneori una dintre aceste confluențe folositoare. 

Iată trei exemple din ultimele 30 de zile în care activitatea de pe Twitter a precedat acțiunea prețului din piață.

Altcoin: analiza celor 3 monede care au crescut inițial pe twitter, apoi pe piață

Prețul CRO vs. VORTECS™

În cazul Crypto.com Coin (CRO), sursa entuziasmului utilizatorilor de pe Twitter este clară. Cu câteva ore înainte ca moneda să fie semnalată pe scanerul Markets Pro ca Volum neobișnuit pe Twitter a apărut informația că, CRO a devenit prima platformă de active digitale care colaborează cu Ultimate Fighting Championship – UFC. Anunțul a fost apoi răspândit pe internet la câteva secunde după ce sursa originală l-a publicat, astfel începând să creeze momentum pentru acest proiect și să înceapă să atragă tot mai multă atenție.

În mod puțin surprinzător, vestea cea mare a declanșat o conversație aprinsă pe Twitter. Dacă traderii nu ar fi fost convinși de știrea apărută sau de scorul în creștere al acestui Altcoin pe softul de analiză, atunci volumul tweet-urilor ar fi avut ultimul argument în favoarea deschiderii unei poziții pe CRO. Moneda fusese evaluată la $0,113 pe 8 Iulie când volumul tweet-urilor a atins un maxim. Apoi a continuat să urce în următoarele patru zile, ajungând în cele din urmă la $0,122 înainte ca prețul să înceapă valul de scădere.

Prețul QSP vs. VORTECS™

Stabilirea faptului care a declanșat creșterea numărului de tweet-uri referitoare la Quantstamp (QSP) în jurul datei de 1 Iunie este mai puțin simplă. Un motiv potențial ar putea fi lansarea din aceeași perioadă a crypto-monedei oneFIL, o stablecoin pentru comunitatea Filecoin.

Protocolul pe care se bazează oneFIL este auditat de Quantstamp. În timp ce QSP generează doar câteva mențiuni Twitter pe zi, pe 1 Iulie a avut peste 150 de tweets corelate, plasându-l instant pe scannere. În timp ce volumul maxim de tweet-uri înregistrate corespundea prețului QSP de $0,030, acest Altcoin a avut o performanță puternică în zilele următoare, ajungând la $0,034 pe 4 Iulie și păstrându-și momentum-ul puternic pe creștere. 

Prețul FLOW vs. VORTECS™

Volumul maxim al tweet-urilor Flow Dapper Lab (FLOW) a apărut mai târziu, pe 10 Iulie, după ce acțiunea prețului era deja într-un val de creștere. Această creștere a atenției față de proiect a venit ca răspuns la o săptămână de mare succes pe care a avut-o crypto-moneda, cu o performanță de peste 100%, de la $9 la peste $18.

Un scor ridicat pe care FLOW l-a primit pe scanner cu aproximativ 50 de ore mai devreme a indicat faptul că, în trecut, astfel de impulsuri s-au desfășurat în mai multe runde și că precedentul istoric sugerează o posibilitate pentru încă un val de creștere. Așa a și fost, prețul a continuat să crească chiar și după ce valul de tweets a început să scadă, ajungând în cele din urmă la $21,20.

Aceste exemple demonstrează că, deși o creștere semnificativă în atenția de pe Social Media nu e un indicator care funcționează în proporție de 100%, identificarea din timp a activității neobișnuite de pe Twitter poate duce la o tranzacție profitabilă.

Indicele Crypto Fear & Greed

Fear&Greed | alternative.me

Unul dintre cei mai cunoscuți indicatori folosiți în analiza sentimentală este Indicele de frică și lăcomie, pe care mulți traderi de crypto îl consultă în mod regulat.

Cel mai important factor de analiză rămâne, în final, o înțelegere solidă a contextului general specific acelui Altcoin.

Exit mobile version