Ar putea Ethereum să depășească 2.000 de dolari în august?

O mulțime de indicatori tehnici și fundamentali ai Ethereum susțin o creștere peste 2.000 de dolari până în septembrie

Ar putea Ethereum să depășească 2.000 de dolari în august?

Tokenul nativ al Ethereum, ETH, și-a dublat valoarea de când a ajuns la aproximativ 885 de dolari în iunie 2022. 

„The Merge” este considerat unul dintre cele mai semnificative actualizări pentru Ethereum, iar sentimentul optimist din spatele evenimentului a început să se reflecte asupra prețului.

Este important de reținut că criptomoneda principală, Bitcoin (BTC), a câștigat 28% în aceeași perioadă. Prin urmare, nu ar trebui să existe nicio îndoială că creșterea ETH a fost condusă de așteptarea Merge, o tranziție către o rețea de consens proof-of-stake (PoS).

Goerli, ultimul testnet Ethereum plănuit să implementeze Merge, a devenit oficial un blockchain PoS în 11 august, la 1:45 UTC.

Cu acest ultim obstacol finalizat fără eșecuri majore, dând undă verde pentru tranziția rețelei principale în 15 sau 16 septembrie, ar putea Ethereum să-și continue creșterea?

Ethereum recuperează nivelurile cheie

În timpul recuperării recente a prețurilor, Ether a revenit cu încredere la niveluri cheie de suport-rezistență de 1.625 – 1.975 de dolari.

ETH/USD, timeframe de o zi
ETH/USD, timeframe de o zi | TradingView

ETH/USD își propune acum să recâștige acest interval ca suport, oferindu-și astfel un nivel de preț puternic pentru a urmări o creștere de peste 2.000 de dolari și mai mult. Cea mai apropiată țintă de creștere este media mobilă exponențială pe 50 de săptămâni 

Investitorii instituționali acumulează Ethereum pentru a 7-a săptămână consecutivă

O eventuală continuare a creșterii este sugerată de intrările în fondurile de investiții Ethereum.

Intrările instituționale după activ digital | CoinShares

În special, aceste produse instituționale au atras 16,3 milioane de dolari de la investitori în săptămâna care s-a încheiat pe 5 august, conform ultimului raport al CoinShares. Fonduri similare pentru Bitcoin au fost martorii unor ieșiri de capital în valoare de 8,5 milioane de dolari în aceeași perioadă, ceea ce sugerează o părtinire pozitivă puternică pentru Ether față de cripto-ul de top.

Activitatea balenelor în rețea este în creștere

Balenele care dețin cantități mari de ETH și-au crescut considerabil soldurile, în special în ultimele patru săptămâni. Acest lucru este evident prin creșterea adreselor cu solduri mai mari de 1000 ETH.

Adrese Ethereum cu mai mult de 1.000 de ETH | Glassnode

De asemenea, noile depozite de ETH au crescut semnificativ de la începutul lunii august. Cu toate acestea, depozitele au scăzut brusc între 9 și 10 august. Acest lucru se poate datora faptului că investitorii așteptau datele despre inflație.

În timp ce cea mai mare parte a ETH achiziționat se îndreaptă către exchange-uri și adrese private, o sumă substanțială a fost pusă la staking.

ETH: Valoarea totală blocată în DeFi și Valoarea în staking | Glassnode

Suma de ETH în staking în Ethereum 2.0 a crescut constant în ultimele patru săptămâni. Aproximativ 13,24 milioane ETH (24,92 miliarde de dolari) sunt blocați în prezent în staking.

A existat, de asemenea, o creștere generală a valorii totale blocate în DeFi în ultimele 30 de zile. Cu toate acestea, a scăzut drastic de la 91,17 miliarde dolari în 9 august la 88,27 miliarde dolari în 10 august.

Datele de mai sus înseamnă că aproximativ 10,8% din ETH este în prezent în staking, în timp ce aproximativ 27% din ETH este blocat în protocoalele DeFi.

Tranziția Ethereum la PoS va crea mai multe tokenuri

Trecerea la PoS va elimina rolul minerilor în rețea prin înlocuirea acestora cu validatori. Această teamă l-a determinat pe Chandler Guo, un cripto miner chinez, să nu susțină tranziția și să încerce să mențină în viață versiunea PoW a Ethereum.

Prin urmare, împărțirea lanțului este posibilă. Guo și-a numit deja versiunea lanțului Ethereum PoW ca ETHPoW, alături de tokenul său nativ ETHW.

În plus, unele exchange-uri cripto au listat deja tokenul pentru tranzacționare, chiar și Binance ia în considerare să facă acest lucru dacă va fi necesar.

ETHPoW ar putea prelua 2%-10% din capitalizare de piață a Ethereum, a spus Kevin Zhou, co-fondatorul Galois Capital.

Un lucru este sigur: investitorii se așteaptă la monede „gratuite” în urma potențialei bifurcații a rețelei.

Exit mobile version