Binance arde BNB în valoare de $600 milioane, în urma unui trimestru în care a generat $1 miliard

Aleksandra Sova | Adobe Stock

Faptul ca Binance a ars monede BNB în valoare de $600 de milioane în acest prim trimestru al anului (Q1 2021) – sugerează faptul că exchangeul a generat un profit de peste $750 de milioane în aceeași perioadă de timp.

Binance a avut al 15-lea coin burn de la înființarea monedei. Trimestrial, exchangeul a ars 20% din profitul generat de taxarea tranzacțiilor, pentru a reduce supplyul total al crypto-monedei.

Odată cu ultimul coin burn, care a avut loc astăzi, Binance a depășit acest procent și a ales să ardă un număr mult mai mare, respectiv 80% din profitul generat în Q1 2021. Conform datelor furnizate de blockchain, Binance a ars monede BNB în valoare de peste $600 de milioane.

Dintr-o perspectivă fundamentală, Binance Coin continuă să se îmbunătățească 

Într-un mesaj postat pe twitter, Sam Bankman-Fried, CEO al FTX exchange, a estimat că este posibil ca Binance să fi generat aproximativ $1 miliard profit în acest prim trimestru al anului.

Pentru a pune numerele în contrast cu cele ale Coinbase, care s-a listat săptămâna aceasta la bursă, exchangeul american a generat un profit total, de când există, cuprins între $780 de milioane și $1,3 miliarde.

Bankman-Fried, cunoscut în comunitate și ca SBF_Alameda, a postat următorul mesaj:

Pe scurt, cu un factor de ~1,5 al incertitudinii informațiilor, în Q1 2021 Binance a avut:

  1. Încasări de $1 miliard din care $750 de milioane profit

  2. O taxă medie de 0,016% per tranzacție

  3. O poziție clară asupra faptului că arderea de monede continuă până la 100 de milioane de BNB

Deși până acum Binance ardea 20% din profitul generat, este posibil ca aceștia să fi ales un procentaj mult mai mare de data aceasta, de aproximativ 80%, pentru ultimul coin burn.

Păstrând în minte aceste considerente, Sam Bankman a mai adăugat pe canalul său de twitter:

Bazat pe numerele oferite inițial, BNB urma să ardă 20% din profit în fiecare trimestru.

Conform acestui update, este incert cât vor arde de acum încolo – probabil 80% din profit, până se ajunge la 100 de milioane de monede BNB și nimic mai mult după aceea.

Binance arde BNB în valoare de $600 milioane, în urma unui trimestru în care a generat $1 miliard profit
BNBUSDT, 2 ore | tradingview

De la ultima analiză tehnică dedicată BNBUSDT, în 12 Aprilie, prețul monedei a violat parabola și s-a întors să testeze nivelul pivot de la $525. Acesta nu a oferit supportul necesar pe parcursul sesiunii de azi, așa că prețul a continuat să flirteze cu el. În cazul în care $525 este transformat în rezistență, atunci următorul nivel orizontal albastru de pe grafic este cel care atrage atenția cumpărătorilor: respectiv $470.

Creșterea BNB a restrâns discrepanța dintre moneda Binance și Ethereum, până la un nivel istoric: BNB a ajuns să valoreze aproximativ o treime din capitalizarea totală a ETHului.

Trendul bullish al BNBUSDT a fost susținut fundamental de performanța crescută a platformei Binance și a produselor derivate inovative pe care le-au introdus.

De asemenea, creșterea în popularitate a Binance Smart Chain a jucat un rol major în povestea de succes a BNBului. Conform BSCScan, exploratorul blockchain al Binance Smart Chain, rețeaua a beneficiat de o creștere a numărului de tranzacții de la aproximativ 380,000 la finalul lunii Ianuarie 2021 – până la 4,7 milioane de tranzacții, record stabilit săptămâna trecută.

Binance Smart Chain Daily Transactions Chart | BscScan

Deoarece BNB este moneda principal folosită atât pe Binance Smart Chain, cât și pe exchange pentru plata taxelor, cererea pentru acest token a continuat să crească.

Exit mobile version