Bitcoin: Aproape 30.000 BTC au fost cumpărați în 3 tranzacții, investitorii rămân pesimiști pe termen scurt

Bitcoin poate fi din nou de interes pentru „balene”, deoarece datele arată că un număr mare de monede părăsesc exchange-ul Coinbase

AdobeStock

Un portofel necunoscut a primit aproape 30.000 Bitcoin de la Coinbase în 11 martie, potrivit datelor de la Whale Alert și CryptoQuant.

Achiziția a avut loc în trei tranzacții separate de 9.843 BTC, 9.991 BTC și 9.867 BTC, cu un volum total de 29.620 BTC pe Coinbase Pro, potrivit Whale Alert.

Deși nu a avut niciun impact asupra performanței prețului, dacă tranzacția va fi confirmată ca o cumpărare autentică și nu tranzacție internă, ar însemna că Coinbase Pro a încasat peste 1,1 miliarde de dolari la un preț de 39.000 de dolari pentru un Bitcoin.

În general, rezervele de Bitcoin de pe Coinbase au continuat să scadă în ultimele luni.

Rezerve de Bitcoin pe Coinbase
Rezerve de Bitcoin pe Coinbase | CryptoQuant

Rezervele totale de Bitcoin ale celor 21 de exchange-uri urmărite de CryptoQuant sunt de 2,357 milioane BTC.

Rezerve de Bitcoin pe exchange-uri | CryptoQuant

În general, piața se află într-o stare de incertitudine și nu este într-un trend de acumulare, potrivit companiei de analiză Glassnode.

Bitcoin se apropie de 40.000 de dolari

Confirmarea indicelui prețurilor de consum din Statele Unite la 7,9% a provocat presiune pe piețele financiare globale și agitație în rândul investitorilor.

O perspectivă asupra volatilității recente a Bitcoin a fost împărtășită de traderul Rekt Capital, evidențiind în graficul de mai jos modul în care „BTC încă se consolidează între suportul verde al minimului superior și rezistența oferită de linia albastră a medie mobile exponențială de 50 săptămâni.

Presupunând un scenariu ipotetic optimist, Rekt Capital a indicat liniile verzi și albastre ale mediei mobile exponențială drept puncte puternice de rezistență în ultimele două săptămâni.

Deținătorii de Bitcoin riscă să vândă în pierdere

Stack Funds a discutat despre natura volatilă a acțiunii prețului BTC în ultimele săptămâni, afirmând în raportul său săptămânal că „Bitcoin a fost volatil în ultimele săptămâni, tranzacționând între 35.000 de dolari și 45.000 de dolari fără un impuls direcțional puternic.” .

Acțiunea recentă a prețurilor se bazează „în primul rând pe știri”, analiștii fiind oarecum pesimiști pe termen scurt, având în vedere conflictul din Ucraina și creșterea persistentă a inflației care continuă să afecteze piețele.

O altă dovadă a lipsei de interes a investitorilor de a-și crește expunerea în condițiile actuale de piață este reprezentată de Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR), un parametru care indică câștigurile și pierderile cumulate realizate într-o anumită zi.

Stack Funds a subliniat că SOPR-ul deținătorului de BTC pe termen lung „se îndreaptă spre valoarea limită de 1”, un nivel important, deoarece marchează linia de demarcație între vânzarea pe profit sau pe pierdere.

Graficul SOPR | Stack Funds

În ceea ce privește perspectivele pe termen scurt pentru Bitcoin, analistul Michael van de Poppe și-a exprimat pesimismul în cazul în care BTC ar rămâne sub 46.000 de dolari și consideră că „șansele de a retesta aceste minime sunt suficient de semnificative”.

Capitalizarea globală a pieței criptomonedelor se ridică la 1.744 miliarde de dolari, iar dominația Bitcoin este de 42,6%.

Exit mobile version