Bitcoin: 38.000 de dolari constituie un preț istoric cheie

BTC s-a consolidat în acest interval mai mult decât oricare altul, de când a depășit 20.000 de dolari în decembrie 2020

AdobeStock

Bitcoin a reintrat în cea mai importantă zonă de consolidare a vieții sale, dar ar putea totuși să scadă și mai mult, avertizează o nouă cercetare.

Într-o postare pe Twitter din 27 aprilie, platforma de analiză Material Indicators a dezvăluit importanța a 38.000 de dolari pentru acțiunea prețului BTC.

După ce s-a situat în jurul valorii de peste 38.000 de dolari în cursul zilei, BTC/USD încă nu a făcut o mișcare clară în sus sau în jos, iar traderii nu au speculat încă încotro se îndreaptă piața, conform datelor de la TradingView.

BTC/USD, graficul pe 3 zile cu media mobilă pe 50, 100 și 200 de zile
BTC/USD, graficul pe 3 zile cu media mobilă pe 50, 100 și 200 de zile | TradingView

Factorii macro indică un dezavantaj suplimentar, deoarece inflația și conflictele geopolitice afectează în mod clar acțiunile.

În același timp, indicatorii on-chain arată foarte pozitive, determinate de mineri și de investițiile lor în continuă creștere în rata de hash.

Cu toate acestea, 38.000 de dolari constituie un preț istoric cheie pentru Bitcoin, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

„BTC s-a consolidat în acest interval mai mult decât oricare altul de când a depășit 20.000 de dolari în decembrie 2020”, a explicat Material Indicators.

Acesta a adăugat că „punctul de control” – nivelul prețului unde volumul este cel mai mare – este acum „exact” acolo unde acționează în prezent prețul spot.

Cu toate acestea, având în vedere tendința prețurilor din această lună, nu este clar unde poate merge Bitcoin de aici. Analizând graficul de 3 zile, Material Indicators au observat atât modele bearish cât și modele bullish.

Acestea implică mediile mobile pe 50 de zile, 100 de zile și 200 de zile pe graficul de 3 zile.

Bitcoin a pierdut 3 medii mobile cheie

Indiferent de direcție,volatilitatea este aproape garantată datorită viitoarei închideri lunare. În prezent, BTC/USD va închide aprilie cu 6.000 de dolari mai puțin decât a început.

Închiderea de săptămâna trecută a fost o dezamăgire pentru prețul Bitcoin. Aceasta înseamnă că acum există patru lumânări roșii la rând pe graficul săptămânal, ceva ce Bitcoin nu a mai văzut din iunie 2020.

Pe lângă faptul că Bitcoin se află sub toate cele trei medii mobile menționate, cumpărarea și vânzarea de către balene în acest punct este crucială în determinarea traiectoriilor viitoare, a declarat Material Indicators.

Până când BTC își revendică mediile mobile cheie, acestea sunt considerate raliuri de distribuție utilizate pentru vânzarea sau adăugarea de poziții short.

„Așteptați-vă la mai multă volatilitate la închiderea/deschiderea lunară. Apoi căutați noi semnale de predicție a tendințelor pe graficele lunare”.

Exit mobile version