Bitcoin: este $40K noul $10K? Bitcoin transformă $43K în support, Bitfinex suspendă tranzacționarea

O problemă neașteptată a determinat exchange-ul Bitfinex să oprească temporar tranzacționarea activelor digitale - știre care a cauzat o mică scădere în piața Bitcoin

Yellowj | Adobe Stock

Bitcoin a retras o parte din câștigurile obținute peste noapte, pe măsură ce problemele tehnice în rețeaua Bitfinex au cauzat o întrerupere a serviciilor.

Bitcoin: este $40K noul $10K? Bitcoin transformă $43K în support, Bitfinex suspendează tranzacționarea
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitfinex investighează căderea misterioasă

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD tranzacționează în jurul pragului de $43,000 – după ce a stabilit un maxim local la $43,800, pe parcursul nopții.

Ținând cont de faptul că sursa întreruperii de pe exchange nu se cunoaște, traderii s-au simțit lăsați în beznă, pe măsură ce piața crypto, deja sensibilă la știri, a făcut cale întoarsă pentru a testa nivelul de support.

Investigăm problemele platformei și am întrerupt temporar serviciul de tranzacționare – a transmis Bitfinex într-o postare

Marți, cel mai mare exchange din lume după volum, Binance – a avut de asemenea parte de o întrerupere care a durat două ore – însă aceasta nu a avut niciun impact asupra prețului, fiind anunțată în prealabil.

Având în vedere că astăzi este ultima zi a lunii Septembrie, se pare că Bitcoin este aproape de a îndeplini așteptările analiștilor tehnici care preziceau că activul digital va închide luna la $43,000, în cel mai rău caz.

Astfel, se adeverește o altă predicție a celebrului analist PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, care a estimat și faptul că luna August va închide peste $47,000.

Între timp, un alt analist popular – Rekt Capital – a reiterat faptul că prețul Bitcoin trebuie să revină peste media mobilă exponențială a ultimelor 21 de zile (21 EMA) – până la finalul săptămânii curente, pentru a confirma un momentum bullish al pieței.

Piață imită BTC la $10,000, din Septembrie 2020

Între timp, structura generală a pieței nu a fost deloc bearish pentru majoritatea investitorilor.

În ciuda unui price action care nu a impresionat, sorții rămân în favoarea unei creșteri impresionante în următoarele săptămâni și luni, comparabil cu aceeași perioadă din 2020.

Cole Garner a evidențiat faptul că ordinele de cumpărare care constituie support-ul de sub $40,000 – seamănă cu order book-ul anului trecut, când Bitcoin tranzacționa la $10,000

Săptămâna aceasta o altă figură importantă a sferei crypto, Bobby Lee, a prezis că Bitcoin va beneficia de o creștere FOMO până la $200,000.

Exit mobile version