Bitcoin: După scăderea de la $42K, rezervele de monede BTC de pe exchange-uri se diminuează

Vânzarea care a avut loc sâmbăta trecută a determinat adresele de pe exchange-uri să-și retragă și mai multe monede către portofele offline

Nutawhut | Adobe Stock

Prețul Bitcoin a retras din nou toată creșterea pe care a realizat-o în urmă cu două zile, pe măsură ce activul digital testează o zonă de support odată cu deschiderea sesiunii de tranzacționare din Statele Unite și implicit Wall Street.

Într-o analiză postată pe twitter în 6 Decembrie, CryptoQuant a avertizat asupra faptului că vânzătorii cu volum mare sunt din nou prezenți pe exchange-uri, chiar dacă supply-ul s-a redus semnificativ.

Bitcoin: După scăderea de la $42K, rezervele de monede BTC de pe exchange-uri se diminuează
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Datele indică faptul că balenele vor tot mai mult să vândă Bitcoin

Punând în evidență raportul dintre supply-ul de monede aflat pe exchange-uri și câte dintre acestea sunt deținute de balene, CryptoQuant a dedus că majoritatea investitorilor din sfera Bitcoin nu țin cont de acțiunea prețului pe termen scurt.

Raportul exchange whale ratio măsoară dimensiunea celor mai mari intrări și ieșiri de capital din exchange-uri, vis-a-vis de intrările și ieșirile totale.

Înainte de scăderea prețului la $42,000, care a avut loc sâmbătă, unealta de monitorizare furnizată de CryptoQuant a realizat un maxim la nivelul 0,95 – iar la data editării acestui articol se află tot în această zonă.

Balenele încă depozitează BTC în exchange-uri. Raportul “Exchange Whale Ratio” a ajuns peste 95% din nou – au comentat experții CryptoQuant

Raportul “Taker Buy Sell Ratio” încă rămâne negativ, indicând faptul că sentimentul pieței futures este bearish

După cum am raportat într-una din ultimele analize tehnice, interesul total al pieței futures a scăzut dramatic la finalul săptămânii trecute, însă participanții la piață discută în continuare dacă scăderea a fost suficient de mare, astfel încât cumpărătorii să fie mulțumiți și să intervină.

Prețul Bitcoin, însoțit de activitatea balenelor pe exchange-uri | CryptoQuant

Ne aflăm într-o perioadă în care majoritatea se așteaptă ca prețul să continue să scadă – a menționat într-un mesaj Michael van de Poppe

Exact la fel ca în urmă cu trei săptămâni, când majoritatea se aștepta ca o creștere parabolică să aibă loc în luna Decembrie

Numărul de monede BTC de pe exchange-uri a scăzut mai rapid după declinul la $42K

Statisticile on-chain au continuat să-i mulțumească pe participanții la piață cu un bias bullish, chiar dacă acțiunea prețului nu e tocmai cea mai potrivită. Multe dintre acestea se apropie de zona de maxim istoric.

Aproape 80% din supply-ul de BTC încă se afla pe profit, chiar și la nivelurile mai inferioare, conform datelor furnizate de Glassnode, constituind astfel minimul ultimei luni.

Privind balanța BTC de pe exchange-uri înțelegem nota pozitivă pe care statisticile fundamentale o oferă: numărul de monede al platformelor se află într-o zonă de minim a ultimilor ani, încă de când Bitcoin valora mai puțin de $10,000.

Bitcoin: Rezervele de monede de pe toate exchange-urile | CryptoQuant
Exit mobile version