Bitcoin păstrează $48,000. Evergrande (China) amintește de momentul Lehman Brothers

Apar pe internet comparațiile cu criza din 2008, pe măsură ce sfera financiară tradițională este lovită de o firmă “prea mare ca să pice”

Wit | Adobe Stock

Bitcoin a păstrat nivelul de $48,000 pe parcursul sesiunii europene de astăzi, pe măsură ce s-a întrezărit un entuziasm al investitorilor față de crypto-monede, cauzat de un moment asemănător cu Lehman Brothers, care a avut loc în China.

Bitcoin păstrează $48,000. Evergrande (China) amintește de momentul Lehman Brothers
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Executivii Tether asigură investitorii cu privire la Evergrande

Datele colectate de FTX arată că paritatea BTCUSD s-a tranzacționat joi în jurul pragului de $48,000.

Pe măsură ce progresul către $50,000 nu a fost chiar atât de convingător, analiștii sperau că o criză a datoriilor, cauzată de al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China – ar putea aduce mai multă încredere în piața crypto.

Evergrande Real Estate Group (3333.HK) a suspendat astăzi tranzacționarea acțiunilor, marcând astfel ultimul episod dintr-o serie de știri negative pe care conglomeratul chinezesc le-a suferit.

Fiind o miză de $300 de miliarde în joc, comparațiile cu criza din 2008 au ieșit rapid la iveală.

Momentul Lehman Brothers al Chinei. Printarea banilor va fi absolut masivă! Repet: MASIVĂ! – a transmis PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, într-un mesaj postat pe twitter

Acesta este un lucru bun pentru Bitcoin

PlanB se referă la un potențial plan de salvare al guvernului, menit să amortizeze pierderile cauzate de Evergrande sau implicațiile mult mai complexe ale evenimentului – despre care mai multe surse spun că ar putea lovi diferite sectoare ale economiei, atât în jurisdicția Beijingului, cât și în afara ei.

Printarea capitalului la scară largă, întreținută în trecut de băncile centrale, a cauzat creșterea impresionantă a activului digital, de la minimul de $4,000 din Martie 2020 – până la ATH-ul de $65,000, stabilit cu un an mai târziu.

Acțiunile Evergrande s-au tranzacționat pentru 2,6 HKD, la ultima încheiere a sesiunii de tranzacționare din Hong Kong, cu 50% mai jos decât 5,2 HKD – prețul pe care acțiunile l-au avut la începutul lunii Iulie. La maximul din 2017, acestea valorau peste 30 HKD.

EVERGRANDE | tradingview.com

Cel mai mare stablecoin din lume, Tether, a confirmat public faptul că nu are nicio expunere la criza care se desfășoară în China.

Optimism față de piața Bitcoin spot

Bitcoin a afișat pe parcursul sesiunii de astăzi suficientă forță din partea cumpărătorilor încât să păstreze pragul de $48,000 și odată cu el – să se mențină peste mediile mobile importante.

Activul digital principal al sferei crypto a beneficiat de o intersecție de tipul Golden Cross mai devreme săptămâna aceasta, a doua din luna August, alimentând și mai mult speranța că Q4 2021 va aduce un nou All Time High pentru prețul BTC.

Exit mobile version