Bitcoin crește peste $48,000 pe măsură ce inflația de 5% nu pleacă niciunde

Îmbulzeala investitorilor în așa zisa crypto-monedă asociată cu termenul “safe haven” - continuă să fie o alegere populară pe piață, chiar dacă Rezerva Federală își va îngusta programul de cumpărare al activelor, în valoare de $120 de miliarde pe lună

Aaabbc | Adobe Stock

Bitcoin s-a tranzacționat la nivele superioare pe parcursul sesiunii de astăzi, 18 Septembrie, pe măsură ce atenția investitorilor s-a îndreptat către ședința Federal Open Market Committee (FOMC), în speranța că vor face ceva pentru a reduce inflația.

Cursul de tranzacționare al parității BTCUSD s-a apropiat de $49,000 pe FTX, stabilind un maxim la $48,825, înainte de a avea parte de o mică corecție, cauzată de traderii care au încasat profitul. În orice caz, creșterea a ridicat așteptările investitorilor față de activul digital și față de pragul de $50,000 – un prag psihologic care este așteptat în sesiunile următoare de tranzacționare.

Frica față de inflație crește cererea pentru Bitcoin

Piețele Bitcoin (atât spot cât și futures) au beneficiat de o creștere pronunțată, mulțumită fricii pe care investitorii o au față de creșterea persistentă a inflației – în ciuda unui index mai puternic al consumului (CPI), conform raportului din 13 Septembrie.

Bitcoin crește peste $48,000 pe măsură ce inflația de 5% nu pleacă niciunde
CPI pentru consumatorii din mediul urban | FRED

Datele au arătat că indexul consumului din Statele Unite a crescut cu 5,3% de la un an la altul, în luna August, în comparație cu creșterea de 5,4%, stabilită în luna precedentă. Piața a avut parte de reacții diverse la aceste numere: unii au sărbătorit faptul că inflația de bază s-a dovedit a fi mai mică decât s-au așteptat analiștii, în timp ce alții au evidențiat faptul că inflația încă se află la nivele ridicol de mari – 5,3% fiind unul dintre cele mai mari procente din ultimul deceniu pentru CPI.

Producția industrailă globală | Alhambra Investments

Îmi place să mă uit la numerele inflației într-un sens median (în loc să privesc o categorie care să le definească pe toate, mă uit la centrul de distribuție, care cuprinde 82 de categorii, echilibrate în mod egal) – a transmis Jens Nordvig, fondatorul firmei de date analitice Exante Data

Din punct de vedere median, procentul inflației nu este mic – a mai adăugat analistul

Și mai multe motive pentru o continuare bullish pe piața Bitcoin au apărut după ce analiștii TD Securities au evidențiat faptul că Rezerva Federală ar putea să amâne îngustarea programului de cumpărare al activelor, care în prezent se ridică la $120 de miliarde pe lună.

În plus, Anthony Pomp Pompliano, executiv al Pomp Investments, a avertizat într-un mesaj pe blogul său că o inflație menținută la 5% i-ar face pe americani să-și privească economiile cum se evaporă chiar sub ochii lor.

Singurul mijloc prin care te poți proteja în acest ecosistem financiar – este să te asiguri că ai investiții – a transmis Pompliano clienților săi

Cu cât investițiile în piețe sunt mai mari, indiferent de natura acestora: piața bursieră, imobiliară sau crypto – cu atât mai bine

Dolarul American crește odată cu Bitcoin

 Pe măsură ce numerele au ajuns la investitori, rata de schimb a BTCUSD a crescut cu 5% în ziua în care datele inflației au lovit piața.

Mai departe, paritatea a crescut alte 3% pe parcursul sesiunii de joi, când a reușit și o închidere a lumânării de o zi peste pragul de $48,000. Ulterior, prețul a început să consolideze lateral în următoarele două zile, doar pentru ca astăzi să se apropie de $49,000.

În mod surprinzător, Indexul Dolarului American a crescut împreună cu Bitcoin, evidențiind faptul că macro-investitorii au mutat capitalul în active pe care le-au considerat sigure (safe havens), în urma raportului inflaționar. Indexul DXY, care măsoară puterea dolarului american față de o suită de monede străine, a crescut cu 0,4% pe parcursul sesiunii de ieri, până la 93,3 – cel mai mare nivel al lunii Septembrie.

BTCUSD, timeframe de o zi | Yahoo Finance

Și mai multe indicii față de direcția în care Bitcoin și DXY o vor apuca – vor ieși la suprafață odată cu ședința FOMC, care are loc săptămâna viitoare.

Oficialii Rezervei Federale au căzut de acord asupra faptului că vor începe să pună în aplicare un program mai slăbuț de cumpărare al activelor până la finalul acestui an. Însă raportul Nonfarm Payroll (NFP) care a ieșit la începutul lunii – a arătat că piața de muncă a Statelor Unite nu și-a revenit încă pe cât de mult s-a așteptat piața.

Acest lucru ar putea determina federalii să amâne slăbirea programului de cumpărare, caz în care Bitcoin ar putea deveni și mai puternic – iar dolarul american – mai slab.

Exit mobile version