Bitcoin: 49% dintre deținători sunt pe profit – 5 lucruri de urmărit

Bitcoin începe o nouă săptămână luptând pentru suportul de 20.000 de dolari, pe măsură ce piața a înregistrat o săptămână de pierderi masive

Bitcoin: Doar 49% dintre portofele sunt pe profit - 5 lucruri de urmărit

Ceea ce era aproape imposibil acum câteva săptămâni pentru Bitcoin este acum o realitate, deoarece 20.000 de dolari – maximul istoric din 2017 până în 2020, a revenit pe grafic. Bitcoin a scăzut până la 17.600 de dolari în weekend, iar tensiunile cresc.

Nivelurile de preț ale Bitcoin de urmărit

Urșii și taurii joacă un rol cheie, deoarece piețele se concentrează pe următoarea acțiune a prețului criptomonedei, după ce Bitcoin a scăzut sub nivelul cheie de 20.000 de dolari.

Consensul general al pieței este că, dacă Bitcoin nu reușește să găsească suport la nivelul de 20.000 de dolari, ar putea duce la o nouă prăbușire a pieței spre 15.000 de dolari. Pe de altă parte, dacă criptomoneda se ridică peste 20.000 de dolari, ar putea deschide calea pentru un nou raliu.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a crescut cu aproximativ 6% pentru a se tranzacționa la 20.500 de dolari. În ciuda câștigurilor, există îngrijorări că activul ar mai putea suferi pierderi.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Cea mai recentă scădere a prețului BTC a făcut ca activul să formeze o lumânare săptămânală sub media mobilă (SMA) pe 200 de săptămâni. Ultima dată când Bitcoin a atins acest nivel a fost în martie 2020, când atât criptomoneda, cât și piața de valori reacționau la consecințele economice ale pandemiei, așa cum a ilustrat traderul Rekt Capital într-un grafic din 20 iunie.

Potrivit analistului, Bitcoin trebuie să recupereze media mobilă pe 200 de săptămâni, care va acționa ca suport pentru o creștere bullish pe termen lung.

Acest nivel a fost istoric un nivel de suport puternic. De exemplu, minimele stabilite în timpul piețelor bearish precedente au avut loc în zona de 200 SMA.

Următoarea mișcare a Bitcoin poate depinde de performanța activului în jurul valorii de 200-SMA. În timp ce mișcarea prețurilor mai scăzute rămâne posibilă, istoria sugerează că Bitcoin ar putea să nu scadă sub 200-SMA pentru o perioadă lungă de timp.

În afară de analiza tehnică, alți factori, cum ar fi condițiile economice, vor defini următoarea abordare a Bitcoin. Prăbușirea pieței criptomonedelor a fost corelată cu piața mai largă, deoarece Rezerva Federală încearcă să limiteze inflația ridicată anunțând o creștere a ratei dobânzii, în timp ce luptă împotriva temerilor de recesiune.

Deținătorii pe termen lung renunță

Potrivit datelor de la Glassnode, au existat 2,42 miliarde de dolari în lichidări de Bitcoin pe zi, timp de 3 zile consecutive.

„Ultimele trei zile consecutive au reprezentat cele mai mari înregistrări de pierderi realizate din istoria Bitcoin. Investitorii, care au acumulat BTC la prețuri mai mari, au pierdut mai mult de 7,325 de miliarde de dolari”.

BTC: Pierderi realizate | Glassnode

În plus, peste 555.000 de BTC și-au schimbat „proprietarii” în intervalul de prețuri cuprins între 18.000 de dolari și 23.000 de dolari în ultimele trei zile.

În mod interesant, deținătorii pe termen lung, care au deținut BTC mai mult de un an și au acumulat monede în prima jumătate a anului 2021 sau mai devreme, au început să intre în panică.

Potrivit Glassnode, deținătorii pe termen lung au vândut mai mult de 178.000 BTC după ce prețul a scăzut sub 23.000 de dolari.

BTC: Cantitatea deținută de deținătorii pe termen lung | Glassnode

Pe lângă deținătorii pe termen lung, și deținătorii pe termen scurt suferă pierderi.

„Dacă evaluăm pierderile, putem vedea că aproape toate grupurile de portofel, de la creveți la balene, au acum pierderi uriașe nerealizate, mai grave decât erau în martie 2020”, a declarat Glassnode.

Furnizorul de date explică că, pe măsură ce prețul BTC a scăzut sub 18.000 de dolari, doar 49% din totalul de portofele sunt pe profit.

Minerii luptă 

Minerii au trecut de la cumpărători la vânzători, oprind un trend de acumulare de mai mulți ani.

În plus, Glassnode a adăugat că minerii Bitcoin sunt, de asemenea, sub presiune. Săptămâna trecută, minerii au cheltuit 9.000 de BTC din trezoreria lor și încă dețin peste 50.000 de BTC. Rata de hash este, de asemenea, în scădere cu 10% față de ATH.

BTC: Monede deținute de mineri

Costul de producție al minerilor este dificil de calculat cu precizie, iar diferitele configurații se confruntă cu condiții și taxe de exploatare foarte diferite. Deci, chiar și la prețurile curente, mulți mineri ar putea fi în continuare profitabili.

Datele de la BTC.com oferă informații surprinzătoare. Dificultatea rețelei Bitcoin nu scade din cauza exodului minerilor. În schimb, urmează să se ajusteze în sus în această săptămână.

Dificultatea permite rețelei Bitcoin să se adapteze la condițiile economice în schimbare și este coloana vertebrală a algoritmului său proof-of-work. Dacă minerii renunță din cauza lipsei de profitabilitate, dificultatea este redusă automat pentru a reduce costurile și a face mineritul mai atractiv.

Corelația dintre Bitcoin și acțiuni rămâne pe deplin valabilă

Mediul macro oferă o perspectivă slabă pentru o creștere a prețului BTC. La nivel global, acțiunile se află în mijlocul „celui mai rău trimestru al lor”, conform datelor actuale.

Singurii jucători de pe piață care par a fi capabili să schimbe lucrurile sunt băncile centrale, în special Rezerva Federală.

Unii susțin acum că înăsprirea monetară nu va dura mult, deoarece efectele sale negative vor forța Fed să înceapă să extindă din nou oferta de dolari. Acest lucru, la rândul său, va aduce fluxul de numerar înapoi la activele riscante.

Între timp, însă, politica impune majorări crescute ale ratelor, care, anunțate de Fed la începutul acestei luni, sunt cauza directă a creșterii pierderilor pentru activele riscante.

Sentimentul este aproape de a atinge minimele istorice

Potrivit indicelui Crypto Fear and Greed, investitorul mediu este acum mai speriat ca niciodată în istoria industriei.

Pe 19 iunie, indicele, care folosește un coș de factori pentru a calcula sentimentul general, a scăzut aproape la minime record de doar 6/100 – adânc în categoria sa de „frică extremă”.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Închiderea săptămânală a îmbunătățit situația doar parțial, indicele adăugând trei puncte pentru a rămâne în continuare la niveluri care au marcat, din punct de vedere istoric, minimele pieței bearish pentru Bitcoin.

Exit mobile version