Bitcoin se apropie de $50,000. Ce niveluri de support și rezistență urmărim de aici încolo?

Sentimentul investitorilor renunță rapid la frică, însă este posibil ca prețul Bitcoin să învingă rezistența de la $50,000 și să se mențină peste?

Fotofabrika | Adobe Stock

Bitcoin se apropie în 22 Decembrie de $50,000, pe măsură ce participanții la piață speră că perioada de corecție ia sfârșit.

Bitcoin se apropie de $50,000. Ce niveluri de support și rezistență urmărim de aici încolo?
Bitcoin: Comentariu pe grafic | @ZeroHedge_

Deveniți bullish dacă prețul trece de $50,500 – spun analiștii

Datele colectate de tradingview arată că paritatea BTCUSD a stabilit un maxim local la $49,600, cel mai înalt punct tranzacționat din 13 Decembrie până astăzi.

Este posibil ca situația incertă din Turcia să fi contribuit la creșterea Bitcoin și a altor monede Altcoin, având în vedere că atenția investitorilor se concentrează pe anul nou și pe nivelurile de rezistență aflate deasupra de $50,000.

Prima creștere a avut loc în piața Bitcoin. Însă e nevoie să depășim destul de multe niveluri pentru a spune că Bitcoin e din nou bullish – a declarat peste noapte Michael van de Poppe

Per total, o creștere peste $50,5K – $51,5K și sunt convins. De asemenea, 2022 ar trebui să fie un an nemaipomenit

Având în vedere că $50,000 constituie o rezistență psihologică, alți analiști s-au îndreptat către uneltele de monitorizare on-chain pentru și mai multe dovezi cu privire la forța pe care Bitcoin o posedă.

Printre ei se numără și Dan Tapiero, care a evidențiat semnalele bullish oferite de media mobilă și convergențele/ divergențele acesteia (adică MACD) – un indicator care în trecut, în astfel de situații, a indicat o oportunitate de cumpărare.

Creșterile apar atunci când sunt cel mai puțin așteptate, atunci când taurii renunță – a concluzionat Tapiero

Indicatorul MACD implică relația dintre două medii mobile exponențiale pe graficul BTCUSD, și fiecare ricoșeu al unui trend descendent – a fost succedat de o creștere a prețului.

Ultima dată când un astfel de semnal de cumpărare a apărut pe grafic a fost la finalul lunii Septembrie, chiar înainte ca Bitcoin să crească la un nou ATH o lună mai târziu.

Indicele sentimentului aproape s-a dublat

În ceea ce ar trebui să reprezinte semne încurajatoare pentru investitori, monedele Altcoin au avut parte de câștiguri mai semnificative pe parcursul sesiunii de astăzi.

Ethereum, cea mai mare monedă alternativă din punct de vedere al capitalizării, s-a menținut peste $4,000, în timp ce LUNA a beneficiat de o creștere de 20%, la data editării acestui articol.

Dacă aș vrea să mă poziționez bine, aș vrea să intru în piața crypto în această perioadă – a mai adăugat van de Poppe

Sentimentul încă nu primează, în timp ce multe monede Altcoin au scăzut considerabil, unele chiar și 80% de la ATH. Adopția încă crește iar din punct de vedere al prețului, aceste monede se află într-o zonă de support

Indexul Fear& Greed a beneficiat peste noapte de o creștere impresionantă, sărind de la valoarea 27 până la 45, caracterizând faptul că piața se află într-o stare de frică.

Bitcoin: Fear& Greed Index | coinglass
Exit mobile version