Bitcoin tranzacționează $50,000 pentru prima dată, din luna Mai

De la scăderea sub $30,000, pe care a suferit-o la finalul lunii Iulie - Bitcoin și-a revenit cu peste 80%

Tomasz Zajda | Adobe Stock

Prețul Bitcoin a tranzacționat nivelul cheie de $50,000 – pentru prima dată după fix 100 de zile. 15 Mai 2021 deține ultima lumânare de o zi în care prețul activului digital a început cu cifra 5. Mișcările ofensive de creștere au devenit tot mai populare pe parcursul weekendului, atunci când volumul este redus. Se pregătește piața crypto de o continuare a Bull Marketului pe care l-a afișat în prima jumătate a anului?

Conform datelor furnizate de tradingview, BTCUSD a reușit astăzi performanța de a stabili un punct de maxim local la $50,550 – pe parcursul sesiunii europene (adică în jurul amiezii, ora României). Până la data scrierii acestei analize, între minimul zilei ($49,100) și punctul de maxim local – s-a produs o creștere de 2,9%, realizând astfel o capitalizare totală de $945 miliarde. 

Bitcoin tranzacționează $50,000 pentru prima dată, din luna Mai
BTCUSD, timeframe de o zi | FTX

Analizele on-chain au sugerat recent faptul că piața crypto, în special Bitcoin și Ethereum – se confruntă cu o lipsă majoră a lichidității pe partea de vânzare. Holderii pe termen lung și firmele instituționale care au acumulat monede Bitcoin – le păstrează cu convingere în portofele electronice, reducând astfel supplyul care poate fi tranzacționat pe exchangeuri.

O serie stabilă de Higher Lows și închiderile susținute de cumpărători, pe care BTC le-a afișat în ultimele săptămâni – au atras și mai mulți investitori în piață, factor care a rezultat în păstrarea momentumului de creștere – de la $30,000, până în prezent.

Între timp, Indexul Fear& Greed, un indicator care se bazează pe analiza sentimentală a pieței, în funcție de mai mulți factori – a trecut de la frică extremă (Extreme Fear) la lăcomie puternică (Extreme Greed), în mai puțin de o lună.

Fear& Greed Index | alternative.me

Se pare că nu doar BTCUSD a beneficiat de o creștere importantă. Privind piața, putem observa că majoritatea monedelor Altcoin au crescut la fel de mult ca Bitcoin – ba chiar unele, precum Solana, au avut o performanță mai bună.

Întreaga capitalizare a pieței crypto se îndreaptă către pragul de $2,2 trilioane. Pentru a înțelege mai bine cât de mult s-a apreciat aceasta în ultima vreme: cu o lună în urmă, capitalizarea totală era de aproximativ $1,3 trilioane.

Chiar dacă Bitcoin a fost activul digital care a dat startul acestei creșteri, monedele Altcoin au o performanță mai bună – mulțumită evoluției paralele, față de Bitcoin. Cardano, de exemplu, mai are puțin și se triplează față de prețul minim pe care l-a avut în luna Iulie.

Exit mobile version