Bitcoin țintește $50,000. Dolarul se retrage după ce a atins maximul ultimului an

Creșterea numărului de șomeri din Statele Unite a cauzat o scădere în piața dolarului american. Pe de altă parte, Bitcoin a beneficiat de o creștere impresionantă

bukhta79 | Adobe Stock

Bitcoin a tranzacționat astăzi un maxim la $47,900, pe măsură ce Indexul Dolarului American a suferit o retragere după ce a stabilit maximul ultimelor 365 de zile. Relația inversă dintre activul digital și cea mai populară monedă tradițională din lume – sugerează faptul că un dolar din ce în ce mai slab ar putea împinge prețul BTC tot mai sus în sesiunile următoare.

Bitcoin țintește $50,000. Dolarul se retrage după ce a atins maximul ultimului an
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Dolarul scade după un șoc în piața muncii

Mai exact, Indexul Dolarului American (DXY), care măsoară puterea dolarului față de alte șase monede tradiționale, printre care euro și lira sterlină, a tranzacționat valoarea 94,5 ieri, pentru prima dată din 28 Septembrie 2020. Ulterior, indexul s-a retras din cauza creșterii numărului de șomeri din Statele Unite, care nu s-a potrivit cu predicțiile analiștilor.

Datele despre piața forței de muncă, pe care Departamentul Forței de Muncă le-a postat ieri, arată că numărul șomerilor a crescut la 362,000, situându-se la 351,000 cu o săptămână înainte – toate acestea fiind destul de departe de proiecția de 333,000 a experților economici. Drept rezultat, numărul aplicațiilor pentru un job s-a blocat la 2,8 milioane timp de cinci săptămâni la rând.

Pentru piețe, acest lucru înseamnă că Rezerva Federală ar putea să-și amâne planul de îngustare al programului de cumpărare al activelor, în valoare de $120 de miliarde pe lună. Inițial, acesta trebuia să fie redus în luna Noiembrie, dar este foarte probabil să fie amânat odată cu aceste știri. Din cauza aceasta, rata dobânzii ar putea fi menținută în continuare într-o zonă foarte joasă – iar puterea dolarului – redusă temporar.

Cererile de muncă și șomajul asigurat în Statele Unite | U.S. Department of Labor

Analizele tehnice proiectează un Bitcoin mai scump și un Dolar mai ieftin

Analizele tehnice au arătat de asemenea faptul că dolarul se confruntă cu o corecție care s-ar putea să nu se sfârșească aici. De exemplu, analistul TradingShot a identificat Indexul Dolarului într-o formațiune de megafon, care ar putea să-și fi atins punctul de maxim și să fie succedat de o corecție în sesiunile următoare, după cum indică și graficul de mai jos.

DXY în apropierea formațiunii Megafon | TradingShot

Bazându-ne pe RSI-ul de o zi (1D), se pare că DXY se află chiar la vârful formațiunii, după cum putem observa că a fost și în 15 August 2018 – a transmis TradingShot

DXY pregătește o retragere puternică către pragul inferior al megafonului

Între timp, o creștere impresionantă în piața Bitcoin a confirmat ieșirea în sens ascendent dintr-o formațiune de Falling Wedge. Mai exact, Falling Wedge-urile apar atunci când prețul tinde să formeze un trend descendent într-un canal format din două linii divergente de trend.

Analiștii tradiționali văd formațiunea Falling Wedge ca pe un indicator bullish de întoarcere al trendului, notând faptul că o spargere a linii superioare de trend poate împinge prețul până la punctul de maxim de la care pleacă linia superioară de trend.

BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Ținta acestui pattern ar putea fi o creștere de $10,000. Drept rezultat, prețul Bitcoin ar putea să retesteze cel puțin $50,000, dacă target-ul formațiunii este respectat.

Un dolar mai slab înseamnă un Bitcoin mai puternic

Pe de altă parte, raportul dezamăgitor al angajărilor ar putea să crească din nou apetitul investitorilor pentru Bitcoin.

Vasja Zupan, președintele Matrix Exchange, a transmis că slăbiciunea pe care dolarul o afișează și devalorizarea lui cauzată de o creștere a inflației – ar putea determina investitorii să-și depună excesul de cash în piața crypto. El a transmis:

La baza sa fundamentală, Bitcoin reprezintă o protecție împotriva inflației. Astfel, o inflație persistentă și tot mai mare în Statele Unite – nu poate decât să-i determine o creștere a prețului. În cele din urmă, pe termen lung, valoarea dolarului va continua să scadă față de cea a monedei digitale

Exit mobile version