Bitcoin tranzacționează $50,000 după mai bine de o lună, mulțumită volatilității ridicate

Piețele sunt din nou agitate în această zi de marți, pe măsură ce taurii luptă pentru controlul asupra pieței și pentru a captura pragurile importante ale prețului

Phoenix021 | Adobe Stock

Bitcoin a atins $50,000 astăzi, 5 Octombrie, pentru prima dată după o lună de zile – în ceea ce cumpărătorii numesc o luptă câștigată.

Bitcoin tranzacționează $50,000 după mai bine de o lună, mulțumită volatilității ridicate
BTCUSD, timeframe de 4 ore | FTX

Prețul Bitcoin stabilește maximul ultimei luni

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a câștigat încă 7,4% în ultimele două sesiuni de tranzacționare, ajungând să se stabilească din nou peste pragul psihologic important de la $50K.

În ultimul succes al lunii Octombrie, activul digital șterge din nou pe jos cu traderii care au adoptat poziții de short în ultimele zile. Lichidările acestora din ultimele 24 de ore – se ridică la $180 de milioane, conform datelor colectate de bybt.

Lichidările totale din ultimele 24 de ore | bybt.com

Activul digital principal al sferei a beneficiat de incertitudinea prezentă la scară macro pe piețele financiare tradiționale și de căderea mai multor rețele de socializare ale umbrelei Facebook, care au determinat utilizatorii să folosească alte surse, precum twitter sau suita Google.

Pentru Michaël van de Poppe, o privire asupra comportamentului pe care prețul l-a afișat în ultimele zile – constituie formarea unei concluzii că activul digital nu va face decât să-și continue trendul ascendent, în timp ce probabilitatea ca acesta să corecteze un procentaj ridicat – este foarte scăzută.

Având în vedere concluzia pe care am tras-o în urma acțiunii istorice a prețului, pare mult mai probabil ca Bitcoin să își continue creșterea peste $50,000 – sau chiar mai sus – iar o corecție la $49,000 ar trebui să ofere support-ul necesar – a transmis analistul în ultimul său video postat pe YouTube

El a adăugat faptul că un bounce ideal ar putea să apară în zona $47,500 – însă orice scădere sub acest prag ar putea fi considerată drept un dezavantaj pentru tauri.

Piața Altcoin a lăsat-o mai moale

Între timp, Bitcoin a condus mișcarea pieței crypto, monedele alternative fiind cele care au avut câștiguri mai mici sau reacții mai slabe.

Dintre monedele aflate în Top 10Dogecoin a avut parte de cea mai mare creștere, respectiv de 10%, mulțumită publicității pe care Elon Musk a făcut-o printr-un mesaj postat pe twitter.

 

Exit mobile version