Bitcoin scade sub $50,000. Evergrande, China nu poate să plătească datoriile

Chiar dacă impactul asupra pieței crypto este limitat, știrile negative cu privire la Evergrande, și incapacitatea lor de a plăti datoriile în dolari americani, se resimte asupra pieței

xy | Adobe Stock

Piața Bitcoin și-a menținut atenția concentrată asupra pragului de $50,000 pe parcursul sesiunii din 9 Decembrie, timp în care consolidarea și descreșterea prețului evită minimele săptămânii trecute.

Bitcoin scade sub $50,000. Evergrande, China nu poate să plătească datoriile
Evoluția prețului Bitcoin | Michael van de Poppe

Bitcoin pare că e pe drumul cel bun

Datele colectate de tradingview și Binance arată cum prețul parității BTCUSD a suferit o scădere de $2,700 în ultimele 24 de ore, încercând să găsească support-ul necesar.

O zonă crucială care trebuie să țină este cea pe care am tranzacționat-o deja, la $42K. Închiderea a fost peste $46K – $47K și aș prefera să nu pierdem acest support

Consolidarea e cea mai bună pentru Bitcoin – a menționat într-un mesaj Michael van de Poppe

În timpul unor condiții de piața foarte calme, care au de-a face cu incapacitatea firmei chinezești Evergrande de a-și plăti datoriile – analiștii își concentrează atenția pe evoluția pe termen lung a activului digital, care ar putea să fie mult mai sănătoasă decât cea pe termen scurt.

Bitcoin pare că e pe drumul cel bun – a comentat TechDev într-un alt mesaj

TechDev a mai vorbit despre graficul pe timeframe de o săptămână al activului digital și relația dintre cele mai bullish mișcări ale acestuia și testarea punctelor de invalidare.

În cele din urmă, traderul și-a exprimat acordul față de o analiză separată postată de Rekt Capital, un alt analist independent al sferei crypto twitter, care la finalul săptămânii trecute a evidențiat nivelurile Fibonacci pe care Bitcoin trebuie să le recupereze și să le păstreze.

Chiar dacă există similitudini între ciclurile bullish din trecut și cel curent, participanții la piață au recunoscut că de data aceasta, activului digital ar putea să-i ia mai mult să ajungă la vârful ciclului, lăsând în spate luna Decembrie fără creșterea clasică de blow off top, pe care a avut-o până acum.

Ethereum continuă să performeze bine față de Bitcoin

Monedele Altcoin s-au menținut la fel de calme peste noapte, LUNA fiind singurul activ digital din Top 10 care a avut o performanță mai bună decât celelalte.

La data editării acestui articol, Ethereum fluctuează sub $4,200, fiind în același timp, la cea mai mare valoare față de Bitcoin din ultimii 3-4 ani.

ETHBTC, la cel mai mare nivel din ultimii ani | Binance

Pentru Rekt Capital, $4,400 este nivelul de support pe care ETH trebuie să-l recâștige pentru a beneficia din nou de un momentum bullish.

Exit mobile version