Bitcoin revine peste $50,000. Piața bursieră favorizează un momentum bullish

Paritatea BTCUSD adaugă la câștigurile de peste noapte odată cu deschiderea sesiunii americane de astăzi. Vânzătorii pariază pe faptul că prețul mai suferă o scădere

3dsculptor | Adobe Stock

La data editării acestui articol, Bitcoin încearcă să spargă rezistența de la $51,700, nivel sub care prețul a consolidat în ultimele 18 ore.

Bitcoin revine peste $50,000. Piața bursieră favorizează un momentum bullish
BTCUSD: Scenariu creat de Michael van de Poppe

Bitcoin: Trendul încă este ascendent

Datele colectate de tradingview arată cum crypto-moneda principală a sferei a asaltat rezistența de sub $52K, pe parcursul sesiunii din 7 Decembrie.

Ultima creștere încă se află în desfășurare, mulțumită momentum-ului bullish pe care traderii de pe Wall Street l-au inițiat de la $50,000 în sus, stabilind astfel o creștere de peste 10% în ultimele două zile.

Bitcoin respingând la $51,6 K. Acela este un nivel important, la fel ca $53,7 K, unde se află capitalizarea de $1 Trilion – a comentat Michael van de Poppe în urmă cu câteva ore

Trendul încă este ascendent după ultimul declin, în urma căruia aș vrea să văd $49,6 K ca fiind transformat în support, dacă vrem să testăm zona $54K

Stresul participanților la piață este aproape palpabil! Mulți sunt de părere că creșterea curentă nu reprezintă altceva decât un dead cat bounce – și că o altă vizită a nivelurilor inferioare de support ne așteaptă.

În orice caz, se pare că această relaxare a prețului a făcut minuni, atunci când vine vorba de indicele Fear& Greed și numerele acestuia. Valoarea indexului a ajuns la 25/100 și este pe cale să iasă din zona de frică extremă.

Bitcoin: Indexul Fear& Greed | coinglass

5% fac minuni – spune traderul și analistul independent TechDev

Volumele ETF-urilor arată că instituțiile încă au apetit pentru Bitcoin

După cum am raportat în aproape toate analizele tehnice din ultima vreme, apetitul de cumpărare al monedelor BTC nu a părăsit investitorii, îndeosebi cei instituționali.

Odată cu o adresă deținută de o balenă, care astăzi a acumulat încă 2,700 de monede BTC, interesul firmelor instituționale rămâne la fel de ridicat – iar acest lucru este evidențiat de volumele fondurilor tranzacționate la bursă (ETF-uri).

Ieri, Purpose Bitcoin ETF a avut cel mai mare inflow de capital, de la apariția lui pe piață până în prezent – a transmis printr-un mesaj Lex Moskovski, atașând graficul de mai jos

Cererea este aici

Fluxul banilor în ETF-ul Purpose Bitcoin | Glassnode
Exit mobile version