Bitcoin se stabilește la $50,000. US Stock Market în declin. Ce urmează?

Datele “Nonfarm Payroll” arată că Statele Unite a avut ieri cea mai slabă performanță a locurilor de muncă din ultimele 7 luni, mărind îngrijorările față de programul de cumpărare al Rezervei Federale, care trebuia să aibă loc anul acesta

Tierney | Adobe Stock

Indexul S&P 500 a depășit pe parcursul sesiunii de ieri maximul din 31 August, stabilind astfel un nou All Time High. Însă raportul locurilor de muncă, predat de federali în 3 Septembrie – a determinat o scădere de 0,6%, datorită numerelor slabe care nu i-au mulțumit pe investitori. Economia Statelor Unite a adăugat în ultima lună mai puține locuri de muncă decât anticipa piața – motiv pentru care scad șansele ca Rezerva Federală să desfășoare anul acesta alt program de achiziționare al activelor.

Biroul Statisticilor Muncii din Statele Unite a demonstrat printr-un raport că numărul locurilor de muncă a crescut cu 235,000 în August – mult mai puțin decât 733,000 – numărul la care se așteptau experții. În orice caz, procentul oamenilor fără un loc de muncă a scăzut de la 5,4% la 5,2% într-o lună.

Creșterea Bitcoin – Alimentată de varianta Delta?

Sectorul ospitalității și al recreației (echivalentul HoReCa la noi, dacă doriți să-i spuneți așa) nu a beneficiat de nicio creștere pe parcursul lunii August – într-un contrast foarte puternic cu creșterea medie de 350,000 de locuri de muncă pe lună, în ultimele șase luni. Între timp, sectorul restaurantelor a pierdut 42,000 de joburi, datorită fricii instaurate în populație față de răspândirea variantei Delta a virusului respirator.

Bitcoin s-a apreciat cu 5,5% în timpul sesiunii de ieri, anticipând faptul că o încetinire a creșterii numărului locurilor de muncă va determina Rezerva Federală să-și reducă programul de achiziționare al activelor.

Bitcoin se stabilește la $50,000. US Stock Market în declin. Ce urmează?
BTCUSD, performanța în 2021 | CoinMarketCap

Crypto-moneda principală a avut o perioadă mai grea în cel de-al doilea trimestru al acestui an, când economia încerca să-și revină în urma problemelor cauzate de pandemie. Prețul acesteia a scăzut de la $65,000 – până la $30,000, după ce China a interzis minarea și deținerea activelor digitale pe teritoriul țării, iar Elon Musk și-a schimbat poziția pozitivă față de Bitcoin.

În același timp, revenirea economică globală le-a atras speculanților atenția asupra faptului că băncile centrale își vor retrage programele de susținere monetară. În America, Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, spunea că federalii își vor sporii programul de cumpărare al activelor dacă economia atinge o rată maximă de angajare.

Însă varianta Delta se pare că oprește o revenire stabilă a economiei și a forței de muncă. Mai mult decât atât: statisticile publicate ieri în raport indică faptul că Rezerva Federală a Statelor Unite va fi nevoită să continue cu un program de cumpărare al activelor de cel puțin $120 de miliarde pe lună.

Această perspectivă a indus stres și presiune pe Indexul Dolarului American (DXY) și a determinat active precum Bitcoin și aurul să se aprecieze.

Prețul Aurului în comparație cu Indexul Dolarului American | tradingview

Creșterea peste pragul de $50,000 a demonstrat două criterii importante pentru moneda digitală – a declarat Petr Kozyakov, CEO Mercuryo

Primul dintre acestea este că Bitcoin încă are caracteristicile necesare pentru a atrage investitori și cumpărători; iar al doilea – creșterea considerabilă a prețului tot nu a redus volatilitatea activului digital

Kozyakov a anticipat că politicile monetare slabe, însoțite de faptul că Bitcoin este recunoscut drept activ de refugiu pe Wall Street – vor determina o creștere la $55,000 pe termen scurt și o alta la $70,000 pe termen lung.

Exit mobile version