Bitcoin: $50K reprezintă o capcană pentru urși, pe măsură ce prețul BTC stagnează

Vânzătorii care pariază pe poziții de short și implicit pe faptul că prețul BTC poate capitula de la nivelul curent - cel mai probabil se vor arde de data aceasta, conform trader-ului Rekt Capital

Pla2na | Adobe Stock

Bitcoin se confruntă cu rezistența de la $50,000, însă ultima creștere a activului digital ar putea să se dovedească o metodă inedită de a-i face pe urși să plătească.

Într-un mesaj postat pe twitter în 5 Octombrie, traderul și analistul Rekt Capital descrie faptul că acțiunea recentă a prețului BTC s-ar putea transforma într-o capcană de zile mari pentru urși.

Analistul prezice și mai multă suferință pentru urșii Bitcoin

După ce a tranzacționat pragul de $50,000 pentru prima dată după o lună de zile, stabilind un maxim local la $50,400, Bitcoin este încă o dată sursa unui debate intens între cele două tabere formate din participanții la piață: vânzători și cumpărători.

Poate BTCUSD să se mențină peste $50,000? Dacă nu – cât de jos ar putea să scadă? – Acestea sunt cele mai mari îngrijorări ale traderilor de retail pe măsură ce volatilitatea pieței continuă să-și spună cuvântul.

În orice caz, pentru Rekt Capital, timeframe-urile mai mari sunt cele asupra cărora își îndreaptă atenția. Mai specific, graficul pe timeframe de o săptămână a format un pattern de Head& Shoulders – formațiune care în mod tradițional indică o întoarcere a trendului ascendent.

Se pare că acel Head& Shoulders de pe timeframe-ul de o săptămână a fost capcana perfectă pentru urși – a transmis analistul pe twitter urmăritorilor săi

Bitcoin: $50K reprezintă o capcană pentru urși, pe măsură ce prețul BTC stagnează
BTCUSD, timeframe de o săptămână | FTX

Sentimentul bullish se intensifică

În cazul în care Bitcoin iese în sens crescător din intervalul de consolidare în care se află de câteva săptămâni – atunci se va confrunta cu următoarele rezistențe abia în zona de All Time High.

După cum am raportat, perspectiva este bullish pentru mulți investitori atât pentru Q4 2021, cât și pentru primele luni ale anului următor. Investitorii se așteaptă ca graficul BTC să-și atingă următorul maxim în cele 6 luni care urmează.

E o oportunitate grozavă să vă vindeți aici monedele Bitcoin dacă vreți să le cumpărați înapoi mai scumpe! – a transmis Ryan Clark într-un mesaj postat pe twitter

Sentimentul analizat de Indexul Fear& Greed, care abia săptămâna trecută se afla la frică extremă – s-a întors înapoi în zona lăcomiei odată cu pragul de $50,000.

Indexul Fear& Greed | Alternative.me

Pentru monedele Altcoin, care și-au încetinit ascensiunea în pofida faptului că Bitcoin s-a apreciat în preț – este posibil ca o scădere majoră să lovească piața înainte să atingă noi maxime.

Paritățile ALT/USD arată bine. Paritățile ALT/BTC… nu prea – a avertizat Scott Melker

De obicei, acest lucru înseamnă că BTC urmează să crească, trăgând cu sine întreaga piață ALT/USD, dar zdrobind paritățile ALT/BTC. Un trader – cel mai bine stă în Bitcoin pe vremea asta. Acest lucru nu este sigur… dar pare probabil

Exit mobile version