Bitcoin țintește $51,000. Ethereum se apropie de $4,000 pentru prima dată din luna Mai

Pe măsură ce weekend-ul se apropie, Bitcoin și Ethereum se pregătesc să înfrunte ultima rezistență majoră

Vinnstock | Adobe Stock

Bitcoin a tranzacționat $51,000 pe parcursul sesiunii americane de astăzi. Cumpărătorii sunt din nou în centrul atenției și se pare că au forța necesară pentru a depăși ultima rezistență importantă din zona curentă.

Bitcoin țintește $51,000. Ethereum se apropie de $4,000 pentru prima dată din luna Mai
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitcoin se pregătește să atace $51,000

Datele colectate de FTX și tradingview arată că paritatea BTCUSD a câștigat teren în fața vânzătorilor după o scădere sub $48,500 pe parcursul nopții.

Odată ce retestarea supportului s-a produs cu succes și taurii au apărat nivelul, acțiunea prețului s-a întors la 180 de grade și a tranzacționat din nou prefixul 5. Participanții la piață speră că de data aceasta Bitcoin va transforma pragul de $50,000 în support.

În cazul în care acest lucru se întâmplă și rezistența de la $51,000 este depășită cu succes, șansele pentru o continuare puternică a creșterii sunt foarte mari, conform analistului Michaël van de Poppe.

În momentul în care Bitcoin depășește rezistența de la $51,000, șansele să asistăm la o creștere verticală către $58,000 cresc enorm… Poate chiar $60,000 – a prezis van de Poppe în ultimul său update postat pe YouTube

Analistul a adăugat faptul că în cazul în care acest scenariu se materializează – piața Altcoin, care s-a apreciat considerabil pe parcursul săptămânii curente – va avea de suferit în raport cu BTC.

Uitându-ne peste nivelurile de cumpărare și vânzare plasate pe Binance, putem observa faptul că urșii se impun asupra rezistenței de la $51,000, în timp ce $47,000 este un nivel susținut puternic de cumpărători.

Ethereum se apropie de $4,000

Pe de altă parte, ETHUSD s-a remarcat printr-un atac al rezistenței de la $4,000 – un nivel pe care nu l-a mai tranzacționat din luna Mai.

Cea mai mare monedă Altcoin după capitalizare s-a apreciat cu 8,6% pe parcursul sesiunii de astăzi, de la minimul de $3,700 – până la $4,000, maxim stabilit în urmă cu câteva ore.

ETHUSD, timeframe de o zi | Binance

Între timp, Solana a fost liderul crypto-monedelor din Top 10, din punct de vedere procentual al creșterii. Moneda s-a apreciat astăzi cu aproape 15%, stabilind un maxim la $146.

În urma acestei creșteri impresionante, Solana a depășit Dogecoin în clasament, stabilindu-se pe locul 7.

Exit mobile version