Bitcoin tranzacționează $57,000. Ultimul Bull Market? Ce urmărim săptămâna aceasta?

Acțiunea prețului BTC a depășit maximul săptămânii trecute, apropiindu-se și mai mult de rezistența finală care trebuie învinsă, înainte de stabilirea unui nou ATH peste $65,000

Maksym Yemelyanov | Adobe Stock

Bitcoin se află în cea mai bună formă a ultimelor cinci luni, pe măsură ce a început o nouă săptămână în forță, aflându-se la doar 15% distanță față de ATH-ul istoric.

O multitudine de factori au stabilit fundația unui Q4 cât se poate de bullish, față de care analiștii sunt foarte încrezători că se poate compara cu Bull Market-ul anilor 2013 și 2017.

Decuplându-se de mișcările macro ale pieței bursiere și cele ale Indexului USD (DXY), Bitcoin reușește din nou să-i atragă pe investitorii care caută o protecție împotriva inflației, cum a fost odată aurul – toate acestea în timp ce dominanța BTC.D crește.

Având în vedere că luna Octombrie, care a avut o ascensiune puternică încă de la început – se află la începutul săptămânii cu numărul 2 – suntem încrezători în faptul că acțiunea prețului BTC a pus deoparte mișcări interesante pentru perioada următoare. Le vom discuta în cele ce urmează:

Monedele Altcoin – lăsate în spate de Bitcoin Season

Perspectiva este una foarte încrezătoare pentru traderii Bitcoin în acest început de săptămână, după ce zilele trecute activul digital a stabilit maximul ultimelor patru luni – pe care astăzi l-a depășit.

Cu excepția unei anormalități care a avut loc pe Bitstamp, o umbră a lumânării până la $51,000, weekend-ul a fost destul de liniștit și a păstrat constante câștigurile săptămânii trecute.

Se pare că acțiunea prețului pregătește un atac al ultimei rezistențe, înainte de a depăși $65,000 – nivelul responsabil de ultimul All Time High, stabilit în luna Aprilie.

Bitcoin tranzacționează $57,000. Ultimul Bull Market? Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD | @CryptoMichNL

Cred că acest scenariu se va materializa – a transmis Michaël van de Poppe într-un mesaj pe twitter

Totuși, există un motiv în plus pentru forța pe care Bitcoin a arătat-o în ultima vreme – unul care ar putea să-i aducă și mai multă creștere pe termen scurt.

Monedele Altcoin au o performanță slabă, care-i conduce pe analiști la predicția unui Bitcoin season înainte ca o creștere comună a activelor alternative să acapareze din nou piața.

Dominanța capitalizării Bitcoin | @Pentosh1

Dominanța Bitcoin versus Altcoin Season

Monedele alternative sângerează din nou pe măsură ce vorbim, majoritatea fiind cu 10% – 20% mai jos față de BTC

Fiecare 1% recuperat de BTC.D înseamnă o scădere de 10% pentru ALTs/BTC

Urmează o săptămână volatilă și având în vedere aprobarea ETF-ului s-ar putea ca expunerea la monede Altcoin să nu fie o idee bună

Țineți minte: o poziție de long pe Altcoin înseamnă o poziție de short pe Bitcoin și short pe volatilitate – sunt mesajele transmise de Pentoshi pe twitter

Situația în cauză este vizibilă în special pe piața Ethereum, cea mai mare monedă alternativă conform capitalizării de piață – care în prezent stabilește noi minime față de BTC, pe care nu le-a mai vizitat din luna August.

ETH/BTC scade pe măsură ce Bitcoin consolidează – a comentat Michaël van de Poppe

Presupun că Bitcoin va continua să crească, însă monedele Altcoin nu

În orice caz, van de Poppe a mai adăugat faptul că este de părere că ETHUSD ar putea să tranzacționeze $20,000 până în Q1 2022.

Unde suntem pe hartă?

E nevoie de multă creștere pentru a-i mulțumii pe holderii de Bitcoin atunci când vine vorba de acțiunea prețului.

După cum știe orice utilizator vechi al comunității crypto twitter, chiar și cele mai neașteptate mișcări ale parității BTCUSD pot satisface sentimentul pentru o perioadă limitată de timp, înainte ca investitorii să-și dorească mai mult.

Acțiunea săptămânii trecute nu a fost o excepție: Bitcoin s-a apreciat cu $3,000 în câteva minute, cu $5,000 într-o oră, a stabilit maximul ultimelor patru luni – însă câteva zile mai târziu, comunitatea s-a plâns de faptul că este plictisită.

Așteptările pe care holderii le au de la Bitcoin în 2021 sunt mari – deoarece reprezintă anul care succedă al treilea halving iar aceștia se așteaptă la un halving top – adică un preț maxim al ciclului de 4 ani.

Cât de departe ar putea prețul BTC să ajungă? Este subiectul unui debate intens – și în timp ce unii analiști spun că prețuri precum $200,000 sau $300,000 sunt programate, alții deja își pierd speranțele, susținând faptul că acest Bull Market nu poate fi comparat cu celelalte două.

Dacă punem cap la cap anii care au succedat halvingurile, se pare că ajunge la un verdict aproape unanim pentru șansele pe care Bitcoin le are: ultima creștere pentru a stabili un blow-off top încă trebuie să apară.

Scăderea din luna Septembrie, sub $40,000, de exemplu – seamănă cu evenimentele din 2013 și 2017. Acestea au apărut chiar înainte de ultima ascensiune a prețului, fiind ulterior considerate bear traps (adică capcane pentru vânzători).

Asemănări între 2013, 2017 și 2021 | @TechDev_52

Suntem abia aici – TechDev, într-un mesaj publicat pe twitter

Suprapunând performanța prețului din 2021 cu cea din 2017, analistul a găsit similarități care nu pot fi contestate.

Toate aceste descoperiri ale lui TechDev indică faptul că vârful ciclului curent va fi stabilit la un ordin de magnitudine mult peste celălalt. Tehnic sau nu, analistul sugerează că un maxim de 6 cifre nu este doar logic, ci și garantat.

În orice caz, aspectele similare nu sunt un lucru nou, ținând cont de faptul că sursele au analizat această posibilitate încă din luna August.

Tranzacții de $31 de miliarde într-o singură zi

Foarte multă atenție s-a îndreptat și către aspectele fundamentale ale rețelei Bitcoin pe parcursul Bull Market-ului 2020 – 2021.

Având în vedere că rata de hash și dificultatea și-au revenit după interdicțiile impuse de China – ba chiar se îndreaptă către o nouă zonă de ATH – datele noi sugerează că și alte aspecte ale rețelei BTC stabilesc recorduri în sfera lor.

Săptămâna aceasta, este vorba de capacitatea rețelei și scalabilitatea acesteia – toate on-chain, înainte ca Lightning Network să fie luat în considerare. 

După cum a evidențiat și analistul Kevin Rooke, săptămâna trecută a avut o zi în care rețeaua Bitcoin a procesat tranzacții de peste $30 de miliarde.

$31 de miliarde. Aceasta este valoarea pe care Bitcoin a procesat-o pe blockchain într-o singură zi – a comentat Rooke

Reprezintă un nou ATH pentru Bitcoin și o creștere de 40 de ori a valorii tranzacționate de la începutul anului 2020

Bitcoin: volumul de tranzacții depășește $30 de miliarde | @kerooke

Creșterea impresionantă a fost acompaniată și de o consistență a taxelor reduse pentru tranzacții, care au rămas relativ mici în tot acest timp.

Ce se întâmplă cu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)?

Numărătoarea inversă până la decizia Comisiei SEC asupra unui Fond Bitcoin Tranzacționat la Bursă (ETF) continuă să entuziasmeze investitorii pe parcursul săptămânii curente – însă s-a tranzacționat deja maximul pentru un astfel de eveniment?

În timp ce Securities and Exchange Commission a amânat termenul limită pentru a decide soarta ETF-urilor acoperite în monede BTC spot până la finalul lunii Noiembrie, luna aceasta piața crypto va primi un răspuns afirmativ sau negativ pentru ETF-ul acoperit în contracte futures.

Acest futures ETF a atras atât laude cât și critici într-o măsură egală, în timp ce un semn de întrebare continuă să atârne asupra sorții pentru instrumentele instituționale de investit în Bitcoin, precum Grayscale Bitcoin Trust.

Chiar dacă prețul activului digital s-a apreciat foarte repede, într-o perioadă scurtă de timp, GBTC continuă să fie tranzacționat la un preț redus față de piața spot – iar trendul acesta nu a făcut decât să continue să scadă în săptămânile recente.

Prețul premium al Grayscale GBTC | bybt.com

Analiștii argumentează din nou dacă ETF-urile ar trebui să primească aprobarea sau nu, adăugând faptul că și mai mult capital va intra în acestea, înainte ca Grayscale să apuce să convertească fondurile într-un ETF.

Pentru Lyn Alden, analist macro, șansele ca așa-zisul Grayscale Premium să-și revină într-o zonă neutră – par foarte mici.

Mă îndoiesc, însă nu este imposibil, dacă va avea loc o altă creștere semnificativă pentru Bitcoin și nu va exista niciun ETF disponibil – a răspuns Lyn atunci când a fost întrebată dacă prețul premium poate deveni din nou pozitiv pentru GBTC

Alden a actualizat o analiză întocmită anul trecut, în care a evidențiat rolul pe care GBTC îl joacă în acțiunea prețului Bitcoin. Absența relativă a fenomenului în perioada curentă, a spus analista, e corelată pozitiv pentru sustenabilitatea prețului BTC.

O lăcomie sustenabilă?

Pentru cei care se îngrijorează că profitul stabilit în ultimele patru luni a fost acompaniat de o instabilitate a pieței – gândiți-vă din nou!

Conform Indexului Fear& Greed, ultima creștere a prețului BTC este ancorată într-o apreciere sustenabilă. Acest lucru se contrazice cu tiparul care spune că atunci când prețul crește, Indexul tinde să ajungă la lăcomie extremă. Lucrul acesta sugerează o creștere nesusținută, care este ușor de destabilizat, cauzând o corecție a prețului.

Până acum, fiind aproape de $57,000, Indexul Fear& Greed măsoară valoarea 71/100 – care indică lăcomie în loc de lăcomie extremă – și totuși se află departe de clasica zonă de vârf, de la 95/100.

Indexul Fear& Greed | Alternative.me
Exit mobile version