Bitcoin țintește $58,000. Holderii reacționează invers față de Q1 2021

Investitorii au de gând să păstreze monedele până la ATH - nu să marcheze profiturile, cum a fost cazul la sfârșitul primului trimestru din acest an (Q1 2021)

William W. Potter | Adobe Stock

Bitcoin s-a confruntat cu o rezistență puternică la $56,000 în 8 Octombrie, astfel încât prețul a suferit un declin de peste $2,000 în sesiunea americană, respectiv 3,8%.

Bitcoin țintește $58,000. Holderii reacționează invers față de Q1 2021
BTCUSD, timeframe de un minut | FTX

Buy the dip? Cel mai logic ar fi la $53,000

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum BTCUSD a stabilit un maxim local la $56,100, în prima parte a zilei. Prețul s-a confruntat cu o rezistență, vânzătorii au apărat zona respectivă iar activul digital a retras o parte din creștere.

Rezistența de la $58,000, care s-a dovedit în trecut un coșmar pentru cumpărători, a intrat din nou în peisaj ca o țintă a traderilor – lucru la care inclusiv experții se așteaptă.

Nu ar fi surprinzător să vedem că zona $56K – $58K furnizează rezistență, din moment ce acolo se află ofertări foarte mari, de la începutul anului – a comentat William Clemente

$53K ar fi o zonă logică pentru cumpărarea unui dip – a mai adăugat analistul

BTCUSD | @WClementeIII

Nivelul respectiv reprezintă atât fundația capitalizării de $1 trilion pentru Bitcoin, cât și o zonă care a acționat în trecut pe post de rezistență majoră – transformată ulterior în support.

Monedele Bitcoin puse la păstrare ating maximul ultimelor nouă luni

Bitcoin se apropie de $60,000 – însă de data aceasta, investitorii adaugă la pozițiile pe care le au deja deschise, în loc să vândă, cum făceau în Q1.

Datele colectate de Glassnode, firma de analiză on-chain, arată că proporția de supply BTC care este fie pusă la păstrare de holderi, fie pierdută pentru totdeauna – se ridică la cel mai înalt nivel al ultimelor nouă luni.

Din ultimul exemplu al comparației dintre Q4 și Q1 2021, din care reiese cât de diferită este această fază a Bull Market-ului – observăm cum supply-ul inaccesibil se ridică la 7,203,450 de monede BTC.

Bitcoin: cantitatea de monede puse la păstrare sau pierdute (indisponibile) | Glassnode

În urmă cu nouă luni, în Ianuarie, supply-ul disponibil creștea rapid, pe măsură ce prețul stabilea noi maxime, care i-a determinat pe investitorii pe termen lung să marcheze profit.

În prezent, un fenomen total diferit ia amploare: din August, monedele BTC se întorc în portofelele holderilor.

Ultimul vârf al graficului care măsoară acest supply pierdut – a fost stabilit în Q4 2020, fix înainte ca faza principală a primului Bull Market să depășească ATH-ul precedent, de $20,000.

Exit mobile version