Bitcoin consolidează la $58,5K, pe măsură ce balenele continuă să cumpere. Urmăriți aceste niveluri

Perioada în care cumpărătorii și holderii sunt puși la încercare - nu se oprește aici. Capitalizarea de $1 Trilion ar putea fi cea care oferă următorul nivel de support

liliya | Adobe Stock

Prețul Bitcoin se află într-un episod cel puțin corectiv, dacă nu bearish, pe măsură ce nivelurile importante de support au căzut la prima testare a vânzătorilor. Rămâne de văzut dacă acestea sunt transformate în rezistențe.

Bitcoin consolidează la $58,5K, pe măsură ce balenele continuă să cumpere. Urmăriți aceste niveluri
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Analiștii trag un semnal de alarmă asupra interesului total

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată cum BTCUSD a stabilit un minim local la $55,600, pe parcursul sesiunii de ieri, după care prețul și-a revenit în proporție de 6%, până la data editării acestui articol.

Având în vedere că a tranzacționat cel mai mic nivel al ultimei luni, bounce-ul pe care l-a avut până acum nu este chiar impresionant – și analiștii încep să facă noi predicții.

În ultimul său update, postat pe YouTube, FilbFilb, trader și analist al platformei Decentrader, a avertizat asupra mediilor mobile ale ultimelor 50 și 100 de zile (50 și 100 DMA), că ar putea fi unul dintre indicatorii care să-i ajute pe cumpărători.

Ulterior, BTCUSD a scăzut sub 50 DMA, lăsând media mobilă a ultimelor 100 de zile să fie cea care ar putea oferi următorul nivel de support, chiar deasupra de $53,000.

Cu siguranță voi cumpăra Bitcoin spot la $53,000 – le-a transmis FilbFilb urmăritorilor săi, adăugând faptul că media 100 DMA ar putea oferi o protecție destul de bună

Totodată, acea linie mobilă coincide cu valoarea unei monede BTC care stabilește capitalizarea de $1 trilion al acestei clase de active. Despre aceasta, analiștii spuneau cu doar câteva zile în urmă că ar putea fi permanentă.

Totuși, o unealtă care cauzează probleme atât pentru FilbFilb, cât și pentru alți participanți la piață, este interesul total al contractelor derivate pentru Bitcoin.

Acesta, conform analistului, a scăzut din cauza traderilor care adoptă poziții de long – iar rezultatul ar putea fi o închidere calmă, mulțumită unei creșteri – sau o scădere abruptă care să le lichideze.

Bitcoin: Interesul Total | coinglass

De asemenea, rata de funding este un alt factor care a rămas într-o zonă foarte pozitivă pe câteva dintre exchange-urile majore, indicând faptul că traderii se așteaptă ca trendul ascendent să se întoarcă din nou pe piață.

Bitcoin: Rata de funding de pe exchange-uri | coinglass

Balenele Bitcoin continuă să cumpere dip-ul

În altă ordine de idei, câteva dintre adresele cu cantități foarte mari de BTC – își pun banii acolo unde își pun și vorbele.

Conform datelor furnizate de blockchain, a treia cea mai mare adresă de BTC a continuat să cumpere pe parcursul săptămânii curente. După ce și-a lărgit portofoliul cu 207 BTC la $62,000, au continuat acumulări și mai mari, cum ar fi: 1,647 BTC, 700 BTC și 484 BTC, fiecare dintre acestea reprezentând achiziții individuale.

Chiar și în zona de ATH, volumul de vânzare a rămas destul de mic, în comparație cu volumul mediu sau total de cumpărare din ultima perioadă. Portofelele care au făcut HODL monedelor pentru o perioadă mai lungă de un an – au reprezentat cea mai mare proporție din supply-ul curent al Bitcoin.

Exit mobile version