Bitcoin: Va oferi $58,5K support-ul necesar? Rata de funding rămâne pozitivă

Unul dintre analiști spune că retestarea support-ului lunar a avut succes, însă agitația investitorilor crește pe măsură ce BTC fluctuează sub $60,000

michelangeloop | Adobe Stock

Bitcoin a intrat sub pragul de $60,000 pe parcursul sesiunii europene din 18 Noiembrie, după ce prețul a stabilit un minim local la $59,000, până la data editării acestui articol.

Lichidările din 16 Noiembrie s-au apropiat de $1 Miliard

Datele colectate de tradingview arată cum paritatea BTCUSD a recuperat pe parcursul sesiunii de astăzi o mică parte din pierderea zilelor trecute, când activul digital a suferit un declin de 12% în numai două zile.

Odată ce intensitatea scăderii s-a calmat, a putut fi observată și susținerea cumpărătorilor la niveluri cruciale de support – însă nu înainte ca piața crypto să înregistreze lichidări de aproape $1 miliard, în rândul pozițiilor futures.

Bitcoin: Va oferi $58,5K support-ul necesar? Rata de funding rămâne pozitivă
Bitcoin: Rata de funding a exchange-urilor | coinglass

Între timp, minimul local de la $59,000 corespunde cu prețul precizat de Michael van de Poppe, pe care cumpărătorii trebuie să-l apere pentru a preveni loss-uri și mai adânci.

Dacă prețul scade sub, atunci lucrurile vor deveni destul de insuportabile pentru holderi, și este probabil să vedem o corecție completă, până la $50,000, unde prețul va testa alte niveluri mai joase – a avertizat analistul în ultimul său video, postat pe YouTube

van de Poppe a fost una dintre puținele voci care a avertizat asupra dezvoltării prețului de aici încolo. Analiștii și participanții la piață încă sunt foarte mulțumiți cu acțiunea curentă a prețului.

TechDev, un analist important al sferei crypto twitter, a notat faptul că și la $61,500, indicatorul RSI al graficului Bitcoin, setat pe timeframe de o zi, s-a resetat până la valoarea pe care o avea când BTC tranzacționa $40,000.

Graficul BTCUSD, însoțit de indicatorul RSI | TechDev

BTC a retestat cu succes $59,000 pe post de support. O revenire a prețului este foarte posibilă – a adăugat și Rekt Capital

Bitcoin: Comparațiile cu o bulă dublă apar din nou

Între timp, Charles Edwards, CEO al Capriole, a indicat către o citire foarte bullish a graficului, provenită din unealta de măsurare numită supply delta.

Supply delta reprezintă diferența dintre cantitatea de monede BTC deținută de holderii pe termen scurt și pe termen lung. Având în vedere că graficul printează o secvență bullish în perioada curentă, analiștii o compară cu comportamentul activului din 2013 – cel mai faimos an al monedei pentru topul dublu pe care l-a realizat – sau double bubble.

Bitcoin Supply Delta arată foarte bullish. Vasta majoritate a celorlalte interpretări au fost succedate de aprecieri ale prețului – a transmis Edwards

Cea mai similară citire a zilei de astăzi, în privința valorii, a profilului și a acțiunii prețului – este bula dublă din 2013

Bitcoin Supply Delta | Glassnode
Exit mobile version