Bitcoin: Peste 59.300 BTC trimiși către exchange-uri în ultimele 24 de ore

Pe măsură ce BTC/USD a scăzut la un minim de 20.100 de dolari, panica a părut să se instaleze în rândul investitorilor

Bitcoin: Peste 59.300 BTC trimiși către exchange-uri în ultimele 24 de ore

Prețul Bitcoin (BTC) a scăzut miercuri la un minim de 52 de săptămâni, de 20.100 de dolari, în scădere cu aproape 70% față de cel mai mare nivel istoric de 68.788 de dolari. Deși prețul a revenit de atunci peste 21.000 de dolari, indicatorii cheie ai pieței indică că urșii au o influență semnificativă pe piața actuală.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Bitcoin s-ar putea afla în pragul unei vânzări majore din partea investitorilor retail și a minerilor, deoarece intrările pe exchange-uri ating maxime de aproape trei ani și jumătate.

Datele de pe platforma de analiză în lanț CryptoQuant arată că utilizatorii a 21 de exchange-uri majore trimit monede în portofelele lor în masă.

Pe măsură ce BTC/USD a scăzut la un minim de 20.100 de dolari, panica a părut să se instaleze în rândul investitorilor și, în ciuda unei inversări care la un moment dat a depășit 23.000 de dolari, puțini par dispuși să aibă încredere că cel mai rău a trecut.

Bitcoin Exchange Netflow | CryptoQuant

De atunci, acțiunea prețului spot a revenit la aproximativ 21.000 de dolari, în timp ce fluxurile către exchange-uri pe 24 de ore au atins 59.376 BTC.

Potrivit datelor de la CryptoQuant, acesta a fost cel mai mare flux într-o singură zi din 30 noiembrie 2018. În ziua respectivă, exchange-urile au înregistrat un flux net de 83.481 BTC.

Preocupările se pot îndrepta acum asupra faptului că va exista o presiune mai mare din partea vânzătorilor pe piața Bitcoin în zilele și săptămânile următoare. La aproximativ o lună de la fluxul către exchange-uri din 2018, BTC/USD a atins 3.100 de dolari, cu 84% sub recordul său anterior stabilit de 20.000 de dolari.

Presiunea de vânzare și din partea minerilor de Bitcoin

Între timp, „Bitcoin Miners to Exchange flow”, un indicator al cantității de BTC trimise de mineri către exchange-uri, a crescut la un nivel maxim de șapte luni de 9.476. Creșterea volumului tranzacțiilor indică faptul că minerii își vând în prezent BTC în așteptarea unei scăderi a prețului.

Fluxurile minerilor BTC către exchange-uri | Glassnode

Acțiunile minerilor reflectă, în general, sentimentul mai larg al pieței deoarece vând în mare parte BTC pentru a se asigura că nu suportă pierderi din recompensele miniere. Creșterea activității de vânzare a minerilor Bitcoin este susținută și de scăderea semnificativă a profitabilității mineritului.

Rentabilitatea mineritului a scăzut cu peste 75% față de vârf, iar prețul hash al Bitcoin este în prezent la 0,0950 dolari/TH/zi, cel mai scăzut punct din octombrie 2020.

În timp ce costurile „brute” pentru minerii din America de Nord, care găzduiesc cea mai mare parte a puterii de hash, pot fi de aproximativ 22.000 de dolari per BTC, costurile suplimentare ar putea ajunge la peste 30.000 de dolari.

Exit mobile version