Bitcoin se tranzacționează cu 60% sub valoarea Stock to Flow. Oportunitate de cumpărare?

Nuthawut | Adobe Stock

Bitcoin nu a fost niciodată atât de departe de predicția modelului Stock to Flow – pe cât a fost pe parcursul săptămânii curente.

Într-un mesaj postat pe twitter, șeful investițiilor pentru Moskovski Capital, Lex Moskovski – a identificat pe graficul care afișează vizual devierile prețului BTCUSD față de modelul S2F – că prețul se află la un punct de îndepărtare istorică față de predicția modelului, marcând astfel un moment istoric în existența de 12 ani a crypto-monedei principale.

Având în vedere că paritatea BTCUSD nu afișează momentan o revenire sau intenția unei reveniri bullish a prețului, valoarea activului digital s-a îndepărtat destul de mult de cea pe care ar fi trebuit să o aibă conform modelului de preț Stock to Flow, creat de PlanB.

Fără îndoială, Stock to Flow este unul dintre cei mai populari indicatori pentru piața Bitcoin – și s-a dovedit chiar destul de precis pe parcursul timpului, luând în considerare și evenimentele anormale care au cauzat mișcări de tipul Black Swan ale prețului, cum a fost cazul în luna Martie 2020.

După cum a raportat și Cointelegraph la începutul lunii Iulie, comportamentul actual al prețului BTCUSD – reprezintă într-adevăr un moment dificil, de decizie pentru modelul creat de PlanB: în prezent, prețul nativ al crypto-monedei se află la cel mai îndepărtat punct față de predicția modelului.

Deviața Stock to Flow se află în cel mai negativ teritoriu din istoria Bitcoin – a comentat Moskovski

Aceasta este o ocazie excelentă de cumpărare – dacă sunteți un adept al modelului S2F

Potrivit lui S2F Multiple, un utilizator de pe twitter care postează zilnic statisticile și relația BTC – S2F Model, paritatea BTCUSD ar fi trebuit să se tranzacționeze astăzi în jurul valorii de $83,000. În schimb, prețul se află în dificultate sub $34,000 – cu 60% mai jos decât predicția modelului.

PlanB, creatorul modelului Stock to Flow, s-a agățat de o poziție foarte bullish pentru Bitcoin în anul 2021, spunând într-una din ultimele sale predicții asupra prețului: că Bitcoin va tranzacționa $135,000 până în luna Decembrie, în cel mai rău caz.

Analistul și creatorul modelului s-a retras în tăcere deocamdată, refuzând să comenteze evenimentele și prețul, lăsându-i pe urmăritorii indicatorului să-i aștepte revenirea din luna August – lună asupra căreia a prezis că BTCUSD va tranzacționa cel puțin $47,000.

Bitcoin se tranzacționează cu 60% sub valoarea Stock to Flow. Oportunitate de cumpărare?
Modelul Stock to Flow | BuyBitcoinWorldwide.com

Bitcoin se confruntă cu adevărate scenarii bearish

PlanB nu a exclus niciodată posibilitatea ca modelul său Stock to Flow – să fie invalidat în orice moment. Acest lucru pare cu atât mai probabil cu cât scenariile bearish devin încet-încet o realitate.

Printre aceste scenarii se numără și cel al lui Scott Minerd, directorul de investiții al Guggenheim Partners, care a declarat săptămâna aceasta că nu există niciun motiv să cumpere Bitcoin în condițiile economice curente.

Exit mobile version