Bitcoin a stabilit un ATH la $61,800. Cel mai puternic Bull Market

Rawpixel.com | shutterstock

După ce a depășit categoric ultimul maxim local, aflat la $58,300, Bitcoin a împins cu o forță uluitoare deasupra pragului de $60,000.

Mișcarea a avut loc ieri dimineața, la ora 11, când sesiunea europeană de tranzacționare abia începea să se trezească. Cumpărătorii europeni au avut de-aface cu un Bitcoin situat în dreptul rezistenței de la $57,500, atunci când lumânarea de o zi s-a deschis (unde a fost stabilit și ultimul maxim, în 21 februarie).

În prima parte a sesiunii de ieri, prețul a acumulat tensiune sub pragul de rezistență, pe care a eliberat-o ulterior printr-un impuls energic peste $60,000 – numărul rotund, psihologic al pieței. De la consolidarea realizată ieri dimineață până la prețul curent al activului digital, citat la ora postării analizei curente, cumpărătorii au înregistrat un profit de aproximativ 4% (sau $2,200).

Bitcoin a stabilit un ATH la $61,800. Cel mai puternic Bull Market
BTCUSD, 15 minute | tradingview

În cea de-a doua parte a zilei, putem observa că taurii au marcat profit în vecinătatea prețului de $62,000. Chiar dacă prețul nu a suferit o respingere severă din zona respectivă, acțiunea de pe un timeframe intra-day, precum cel de 15 minute, indică spre o posibilă retragere înspre $59,000.

În funcție de răspunsul pe care îl au cumpărătorii în zona respectivă – aflăm dacă BTCUSD corectează și mai mult, înspre $57,500 – sau dacă-și continuă consolidarea bullish. Având în vedere că mâine avem un nou început de săptămână, urmează să aflăm cât de curând acest rezultat.

Bitcoin: Rezistențe? Support?

Nivelele apropiate de interes pentru cumpărători rămân $59,000 și $57,500. Un support foarte puternic ar putea oferi și $53,700 – prețul care este responsabil pentru capitalizarea de 1 trilion de dolari. În cazul în care Bitcoin ajunge din nou acolo, este foarte probabil ca taurii să intervină și să protejeze prețul.

Cât despre rezistențe – BTCUSD pare să nu cunoască această noțiune în super-ciclul curent. Este posibil ca $65,000 să reprezinte un alt prag destinat încasării de profituri – în cazul în care maximul curent, $61,800, este depășit din nou cu velocitate.

 

Exit mobile version