Bitcoin: datele sugerează că prețul ar putea avea a doua bulă în 2021

Indexul Bitcoin Bubble indică faptul că prețul BTC ar putea beneficia de formarea unui alt maxim pe parcursul anului curent

Sema_srinouljan | Adobe Stock

Bitcoin se confruntă cu o situație de tipul double bubble – și va avea parte de o altă zonă de maxime, conform datelor proaspăt formulate de analiști.

Într-un mesaj postat miercuri pe twitter, Charles Edwards, șeful executiv al firmei de investiții Capriole, a evidențiat că ciclul din 2021 seamănă izbitor de mult cu ciclul din 2013, când prețul a beneficiat de două bule în același an.

Bitcoin se pregătește pentru al doilea vârf

Bitcoin i-a făcut pe investitori să se împartă în două tabere: cei care sunt de părere că ciclul anului 2021 seamănă cu cel din 2017, și cei care opinează că graficul  se regăsește mai mult în evoluția anului 2013. Un lucru pe care îl au în comun toți cei 3 ani – este faptul că fiecare este anul care succedă un eveniment de tip Halving.

Răspunsul se complică în funcție de indicatorul la care alegem să ne uităm – pentru a extrage informații din piață. În cazul în care folosim UP&L pentru acest proces – adică unrealized profit and loss (profit și pierderi nerealizate) – lucrurile se simplifică: conform lui Edwards, doar 2013 a fost anul în care activul digital a fost la fel de profitabil pentru investitori.

Avem dovezi nou pentru proiecția celei de-a doua bule – a sumarizat dânsul pe twitter

În ciclurile precedente, care au marcat o zonă de ATH, creșterile n-au fost în stare să mențină indicatorul UP&L peste valoarea 0,5. Doar bula dublă din 2013 și situația curentă a pieței au reușit să facă acest lucru

Bitcoin: datele sugerează că prețul ar putea avea a doua bulă în 2021
Bitcoin: Profituri și pierderi nerealizate | checkonchain.com

O asemenea perspectivă rezonează cu modelul Stock-to-Flow, care prezice faptul că BTCUSD va tranzacționa $100,000 sau mai mult – anul acesta. PlanB, creatorul modelului S2F, a spus în trecut că Bitcoin va tranzacționa $135,000 în 2021, în cel mai rău caz.

O bulă dublă? Double bubble?

Bitcoin Bubble Index, o unealtă de monitorizare dedicată, estimează același lucru: că activul digital principal al sferei crypto se află într-un ciclu format din două creșteri.

Bitcoin Bubble Index | bybt.com

Pentru a înțelege mai bine contextul: Indexul Bubble a atins maximul la valoarea de 119, în 14 Aprilie, pe vremea când BTCUSD stabilea punctul de All Time High – la $65,000. În prezent, valoarea indexului se află la 110 – adică destul de aproape de valoarea maximă a anului curent, deși prețul BTC se tranzacționează cu $20 K mai jos.

Exit mobile version