Bitcoin: prețul a găsit un bottom, conform executivului Fidelity

Takoyaki Tech | Adobe Stock

Bitcoin și-a atins deja nivelul de minim local – conform unuia dintre cei mai respectați directori din sfera fondurilor de investiții. Timmer este de părere că BTC va reuși să mențină prețul deasupra pragului psihologic de $40,000. 

Într-un mesaj postat ieri pe twitter, Jurrien Timmer, directorul executiv al investițiilor macro pentru Fidelity Investments – a spus că Bitcoin are doar o direcție de parcurs de aici: în sus. 

Cumpărătorii Bitcoin devin încrezători

BTCUSD s-a apreciat cu 18% în ultimele 3 zile. Închiderea sesiunii de ieri a reușit să mențină prețul activului digital peste pragul de $40,000. Deși majoritatea investitorilor își doresc un Bitcoin tranzacționat peste $50,000 – sentimentul pieței a devenit relativ pozitiv după ce miliardari americani precum Elon Musk sau Paul Tudor Jones și-au relaxat părerile față de crypto-monedă:

Elon Musk a precizat ieri într-un mesaj pe twitter sub ce condiție Tesla va accepta din nou Bitcoin ca metodă de plată pentru mașinile vândute.

Paul Tudor Jones spune că este interesat să diversifice 5% din portofoliu în Bitcoin.

Pentru Timmer – a sosit vremea să urmărească prețuri mai mari pentru activul digital, nu mai mici:

Din punctul meu de vedere – se pare că nivelul de bottom a fost stabilit – a sumarizat executivul în postarea sa

Bitcoin: prețul a găsit un bottom, conform executivului Fidelity
Bitcoin Technicals | @TimmerFidelity

Timmer a atașat în mesajul său un grafic în care compară evoluția BTCUSD cu Goldman Sachs favorites basket – un index care urmărește activele preferate ale investitorilor de retail. Executivul Fidelity a evidențiat asemănarea dintre cele două formațiuni afișate de grafic.

Fondul de investiții Fidelity și-a sporit activitățile cu privire la Bitcoin din ultima perioadă, prin lansarea unei platforme dedicată analizelor și prin înaintarea către Comisia SEC a unei intenții de a lansa un produs ETF. Autoritățile de reglementare din Statele Unite examinează această cerință încă de la începutul lunii Iunie.

Crypto Fear & Greed Index Over Time | alternative.me

Indexul de Frică și Lăcomie

Un alt aspect important, care merită atenția investitorilor – este Indexul de Frică și Lăcomie – care măsoară emoțiile participanților la piață în funcție de evoluția prețului. Indexul se pregătește să atingă valoarea 40 – oferindu-le taurilor și mai multă încredere în achizițiile pe care le fac.

Indexul a atins cele mai scăzute valori în 24 și 30 Mai – când piața crypto fie a suferit scăderi care i-au determinat pe unii să vândă, fie acțiunea prețului a fost suficient de plictisitoare încât să-i facă să renunțe pe cei nerăbdători.

Valoarea Indexului de Frică și Lăcomie este determinat în funcție de o suită de măsurători ale sentimentului general, pentru a determina dacă investitorii sunt excesiv de bullish sau bearish la un anumit preț – și prin urmare – dacă crypto-monedele sunt supravândute sau supracumpărate.

Exit mobile version