Bitcoin a scăzut $10,000 în doar câteva zeci de minute

Ieri, piața crypto a avut parte de cea mai volatilă zi din ultimele luni: mai precis, de când China a interzis minarea și deținerea activelor digitale pe teritoriul țării

Vitalii Vodolazskyi | Adobe Stock

Bitcoin a suferit ieri una dintre cele mai abrupte căderi din istorie, pe măsură ce volatilitatea crescută a împins prețul până la $43,000.

Bitcoin a scăzut $10,000 în doar câteva zeci de minute
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Balenele sunt de vină pentru scăderea Bitcoin

Datele colectate de FTX au capturat volatilitatea, pe măsură ce BTCUSD a pierdut cu velocitate pragul de $50,000.

Mișcarea a venit la doar o zi diferență după ce analiștii tehnici spuneau că Bitcoin nu trebuie să piardă nivelul $50,000, pentru a păstra cu succes momentumul bullish.

Unul dintre acești analiști – Michaël van de Poppe – a evidențiat importanța ridicată a nivelului $49,500, spunând că dacă cumpărătorii nu îl transformă cu succes în support – atunci prețul ar putea suferi o scădere până la $44,000.

El a adăugat faptul că Bitcoin a tranzacționat gap-ul cauzat de CME Bitcoin Futures pe parcursul weekend-ului.

La data editării acestui articol, Bitcoin tranzacționează sub $46,000 – cu 3% și $1,500 mai jos decât închiderea zilei de ieri.

Traderul și analistul Scott Melker, cunoscut în comunitatea crypto drept The Wolf of All Streets, a dat vina pe investitorii mari pentru scăderea abruptă de ieri:

Bineînțeles că balenele au vândut Bitcoin în ziua în care El Salvador l-a recunoscut drept monedă de schimb – a spus el într-un mesaj postat pe twitter

De asemenea, volumul de vânzare este cât se poate de real

După cum am evidențiat în știrea publicată ieri, Bitcoin a atins un maxim la $53,000 în 7 Septembrie, ziua în care El Salvador a adoptat activul digital drept legal tender, pe lângă dolarul american.

Exit mobile version