Bitcoin a suferit o scădere de $13,000. Un milion de traderi au fost lichidați

Prețul Bitcoin a suferit o scădere la nivele de interes pe care nu le-a mai tranzacționat de 22 de zile

Vladimir | Adobe Stock

BTCUSD s-a depreciat 14% la finalul sesiunii asiatice de astăzi, în perioada în care cei mai mulți investitori occidentali dorm sau sunt offline. Este a doua oară când Bitcoin surprinde într-un astfel de interval orar, primul fiind identificat în această analiză.

Activul digital a suferit o scădere de peste $13,000 de la maximul stabilit miercuri, 14 Aprilie, până la minimul înregistrat astăzi, la $51,500, preț citat de Bitstamp. Până în prezent, Bitcoin a scăzut în total 20,58% de la ATH până la minimul zilei – și 14,17% pe parcursul sesiunii de azi, de la deschiderea candelei de o zi, până la minim.

Bitcoin a suferit o scădere de $13,000. Un milion de traderi au fost lichidați
BTCUSD, 4 ore | tradingview

Scăderea a apărut odată cu a treia atingere a pragului psihologic de la $60,000 – nivel deasupra căruia am hotărât să nu punem rezistențe, pentru că nu putem fi siguri de certitudinea acestora. S-a dovedit a fi o măsură precaută, pentru că Bitcoin a pierdut cu desăvârșire acest prag azi-noapte.

Scăderea a fost atât de severă încât au fost lichidate poziții cu margin de peste $10 miliarde – adică peste 30% din interesul total pe care Bitcoin l-a avut înainte de drop. Conform bybt.com, în ultimele 24 de ore un milion de traderi au fost lichidați, adică forțați în afara pozițiilor de long sau short.

Total Liquidations | bybt.com

Cea mai mare lichidare a avut loc pe Binance, unde un singur trader a pierdut colateral în valoare de $68,73 milioane.

Este acesta începutul unui Bear Market?

Probabil că aceasta este singura analiză tehnică de pe internet care va răspunde cu da la această întrebare. Sentimentul predominant este foarte bullish iar cumpărătorii așteaptă cu nerăbdare ca prețul să-și revină peste $60,000. Deși este improbabil ca perioada corectivă să țină la fel de mult ca în cazul ultimului Bear Market, care a durat cel puțin un an de zile, șansele să ne aflăm în fața unui prag corectiv sunt foarte mari.

BTC: All Exchanges Funding Rates | CryptoQuant

Motivele pentru a crede acest lucru sunt multiple, după cum urmează:

Bitcoin December 2021 Futures | ftx
Total Hash Rate (TH/s) | blockchain.com
Exit mobile version