Bitcoin: adresele mari au acumulat 90,000 de BTC în ultima lună

inueng | Adobe Stock

Balenele au început să stocheze pe parcursul ultimei luni aproximativ 90,000 de Bitcoin. Cantitatea de crypto-monedă pe care aceste adrese au acumulat-o valorează aproximativ $3,5 miliarde. 

Agregatorul datelor oferite de piață – Santiment – a identificat această acumulare prin observarea adreselor care dețin între 100 și 10,000 de Bitcoin. Adresele milionare, după cum le-a numit Santiment, reprezintă acum cel mai mare hodler de Bitcoin, cu peste 48% din supplyul total. 

Bitcoin: adresele mari au acumulat 90,000 de BTC în ultima lună
Acumularea Bitcoin efectuată de adresele mari | Santiment

Achizițiile recente pe care adresele milionare le-au făcut în ultima lună – plasează această treaptă la nivelul maxim al ultimelor 7 săptămâni pentru numărul total de BTC deținut. Acestea au în custodie peste 9,1 milioane de monede Bitcoin – cu doar câteva procente mai puțin decât în lunile Aprilie-Mai.

Minerii reduc cantitatea de Bitcoin vândută

Mai mult decât atât: conform indicatorului BTC Miners Outflow Volume – furnizat de Glassnode – care măsoară ce proporție din crypto-monedele exploatate de mineri este vândută pe piață – ieșirea monedelor din adresele miniere se află la minimul ultimelor cinci luni. Cu alte cuvinte: dacă la începutul anului minerii BTC vindeau Bitcoin în valoare de peste $7 milioane pe zi – săptămâna aceasta cifra a scăzut la $1,7 milioane.

Dar dacă lăsăm puțin deoparte adresele milionarilor și ne concentrăm asupra celor care dețin sub 1 Bitcoin – ajungem la o altă concluzie prezentată amplu în articolul de ieri: investitorii de rând, dispuși să riște o sumă modestă de ordinul zecilor sau sutelor de dolari – au ajuns în mod colectiv să dețină aproape 5% din cantitatea totală de Bitcoin. O știre cu adevărat importantă care face din Bitcoin chiar ce și-a propus Satoshi Nakamoto: crypto-moneda oamenilor.

În timp ce adresele mari și adresele miniere s-au oprit din vândut și probabil își păstrează monedele pentru un trend ascendent, Whale Alert, un agregator de pe twitter care monitorizează tranzacțiile mari – a identificat o expediere de 5,000 de monede BTC, trimise pe exchange pentru a fi tranzacționate.

Exit mobile version