Bitcoin – All Time High la $24,000

Crypto-moneda a spart cu convingere ultimul nivel de ATH, situat la $20,000

https://unsplash.com/photos/wn57cSQ7VzI

În ultimul articol vizam potențialul unui ATH peste $20,000, în cazul în care Bitcoin avea să depășească cu bine rezistența impusă de blocul de lichiditate evidențiat pe grafic.

Săptămâna curentă (14 – 20 decembrie) a adus pentru Bitcoin o apreciere de 27% față de dolarul american, stabilind un maxim local la $24,200.

Motivul principal al acestei creșteri este lipsa de vânzători pentru piața „spot-market” de care Bitcoin beneficiază.

Bitcoin devine popular în rândul instituțiilor Fin-Tech și nu numai; Un exemplu proeminent de cumpărător institutional este MicroStrategy.

Bitcoin / U.S. Dollar

Bitcoin - All Time High la $24,000

Am păstrat cele 3 nivele orizontale roșii pe care le-am plasat acum o lună pe grafic în zona etichetată „Bloc de lichiditate”; Importanța acesteia este majoră în cazul în care Bitcoin suferă pe parcursul anului viitor o retragere semnificativă – șansele ca prețul să găsească Support din partea cumpărătorilor în intervalul $13,880 – $16,120 sunt foarte mari.

Nivelul nou-adăugat, de la $18,953, marchează nivelul de închidere al maximului stabilit în 2017; Acesta este prețul de la care a început celebrul Bear Market care a urmat creșterea exponențială de la vremea respectivă.

Un alt criteriu important în analiza săptămânii curente este joncțiunea formată de Bitcoin în jurul nivelului orizontal albastru. Pentru a explica mai ușor, am mărit graficul în zona respectivă și am numerotat lumânările de interes de la 1 la 4. Explicații după cum urmează:

Săptămâna 16-23 noiembrie: prețul atacă pentru prima dată nivelul de rezistență ($18,953); Deși lumânarea închide sub, investitorii primesc un semnal timpuriu că Bitcoin dorește să flirteze cu pragul de la $20,000 din nou.

Săptămâna 23-30 noiembrie: aici Bitcoin suferă prima respingere importantă; Deși prețul „scoate capul” deasupra rezistenței, cumpărătorii nu reușesc să obțină o închiderea peste; Un lucru important pe care aceștia l-au reușit însă: să continue seria de Higher Lows (minime mai mari decât cele de săptămâna trecută) și să transforme pragul superior al blocului de lichiditate în Support (zona $16,124 – $17,234).

Săptămâna 30 nov – 7 dec: aici apare cel mai important semnal pe care cumpărătorii puteau să-l primească (și care a continuat pe parcursul săptămânii 4): prețul BTC/USD reușește să închidă peste nivelul orizontal de rezistență, stabilind la vremea respectivă cea mai înaltă închidere pe Weekly din istorie; Un semnal puternic de cumpărare care avea nevoie doar de o simplă confirmare […]

Săptămâna 7-14 decembrie: […] pe care a primit-o pe parcursul acestei săptămâni; Lumânarea de tip Doji avea să anunțe faptul că urmează o mișcare majoră; Deși direcția acesteia nu era clară inițial, un factor decisiv de luat în calcul a fost închiderea lumânării: aceasta a retras aproape toată scăderea acelei săptămâni, având un Close la $19,162 – deasupra rezistenței.

Ținând cont de cele 4 macro-lumânări enumerate mai sus și de formațiunea stabilită de preț, Bitcoin avea să atace cu furie pragul de $20,000, stabilind un alt ATH la $24,200 (momentan).

Ținând cont de faptul că prețul se află într-un teritoriu neexplorat, deocamdata nu putem plasa nivele noi de rezistență, pe când cele vechi pot fi transformate în Support în cazul în care BTC/USD le retestează.

Graficul are nevoie de cel puțin încă o lună de dezvoltare pentru a ne da seama dacă prețul intră într-un range de consolidare; Între timp, trendul rămâne ascendent iar nivelele de rezistență nu există decât psihologic.

Trendul este crescător. Nu putem vorbi deocamdată de nivele de rezistență.

Nivele de Support: $18,953 și $17,234.

Exit mobile version