Bitcoin: analiștii țintesc $100,000 pe măsură ce prețul iese dintr-o structură bullish

Analogiile bullish apar din nou pe piață, pe măsură ce rezervele de monede BTC de pe exchange-uri ajung la minimul ultimelor 12 luni, sugerând faptul că traderii preferă să facă HOLD

TawanSaklay | Adobe Stock

Graficul Bitcoin pare pregătit de o creștere către $100,000, pe măsură ce prețul face breakout în sens ascendent dintr-o structură bullish.

Supranumit Pennant bullish, structura reprezintă o consolidare a prețului într-o perioadă de timp cu linii de trend convergente, care se îngustează după o mișcare ascendentă puternică. În cele din urmă, odată ce formațiunea este completată, prețul este direcționat în continuarea trendului pe care l-a avut înainte de consolidare – iar ținta este de regulă la fel de înaltă precum mișcarea inițială.

Pe graficul săptămânal al BTCUSD, crypto-moneda pare că a consolidat într-o structură similară, formând o structură tipică de triunghi, în urma unei creșteri care formează stâlpul steagului.

Bitcoin: analiștii țintesc $100,000 pe măsură ce prețul iese dintr-o structură bullish
BTCUSD, timeframe de o săptămână | FTX

Săptămâna aceasta, Bitcoin a crescut peste linia de trend superioară a structurii, după care s-a apreciat cu aproape 15%, împreună cu un volum ascendent de tranzacționare. Drept rezultat, breakout-ul crypto-monedei a semnalat o continuare a creșterii la fel de mare – pe cât cea a trendului precedent (adică de aproximativ $50,000).

Măsurând de la punctul în care s-a realizat breakout-ul (~$48,000), ținta structurii bullish, formată dintr-un triunghi indică o altă creștere de $50,000 – oferind astfel un target la $100,000.

Alte predicții pentru Bitcoin?

Structura tehnică proiectează Bitcoin la $100,000, la o scurtă perioadă după ce mulți analiști au prezis că prețul crypto-monedei merită o asemenea valoare – de șase cifre.

O echipă de analiști ai Standard Chartered, conduși de Geoffrey Kendrick, au prezis că prețul BTC va atinge $100,000 până în primul trimestru al anului următor. Aceștia au citat potențialul monedei de a deveni metoda de plată peer-to-peer dominantă pentru cei care nu au un cont bancar.

De asemenea, David Gokhshtein, fondator al Gokhshtein Media și PAC Global, prevede prețul Bitcoin peste $100,000 până la sfârșitul anului 2021. Executivul își bazează predicția pe raportul dintre lichiditatea fiat disponibilă în piață și supply-ul BTC – care conform lui David, este motivul pentru care Wall Street se îngrămădește să cumpere Bitcoin.

Nu toată lumea o să iasă în public să recunoască că cumpără Bitcoin, însă o fac – a transmis Gokhshtein pentru Business Insider

Sunt prea mulți bani în piață. Mult prea mulți bani. Instituțiile nu au intrat în piața asta ca să se joace doar cinci minute

Declarațiile lui au fost publicate după ce firma de investiții a lui George Soros a dezvăluit la un eveniment organizat de Bloomberg – faptul că deține Bitcoin, cauzând astfel o creștere a crypto-monedei. La scurt timp după, ultimul raport al JP Morgan a arătat că investitorii instituționali preferă Bitcoin în locul aurului ca protecție împotriva inflației.

Într-un studiu publicat în luna Mai, gigantul bancar american a oferit o proiecție de $140,000 pentru prețul activului digital pe termen lung.

Pozițiile de HOLD se află în creștere

Indicatorii on-chain arată faptul că numărul de monede BTC puse la păstrare este într-o continuă creștere.

Mai exact, rezervele de Bitcoin deținute pe toate exchange-urile – au scăzut recent la cel mai mic nivel din ultimul an, după cum arată și datele furnizate de CryptoQuant, firma de analiză on-chain. Declinul sugerează intenția traderilor de a păstra monedele Bitcoin, în loc să le tranzacționeze pentru alte active digitale sau bani fiat.

Bitcoin: rezervele de pe exchange-uri | CryptoQuant
Exit mobile version