Bitcoin apără suportul la 40.000 de dolari, dar situația dintre Rusia și Ucraina îi sperie pe experți

Piața criptomonedelor se confruntă cu o nouă rundă de vânzări. Climatul macroeconomic incert are potențialul de a împinge Bitcoin sub 40.000 de dolari

Bitcoin și Altcoins au scăzut și mai mult în 17 februarie, după ce situația din Ucraina s-a înrăutățit. Rusia l-a expulzat din țară pe Bart Goolam, șeful adjunct al misiunii diplomatice al Statelor Unite, după ce președintele Biden a reiterat că amenințarea unei invazii a Ucrainei de către Rusia a fost „foarte mare”.

Datele colectate de TradingView arată o ușoară revenire după ce presiunea puternică de vânzare a împins prețul Bitcoin aproape sub 40.000 de dolari.

BTCUSD, timeframe de o oră
BTCUSD, timeframe de o oră | TradingView

Potrivit analiștilor, există din ce în ce mai puține motive pentru a crede într-o mișcare bullish.

Ratele și inflația sunt principalele probleme

Efectul situației dintre Ucraina și Rusia a fost abordat de David Lifchitz, director de investiții la ExoAlpha. Lifchitz a remarcat că situația afectează cu siguranță activele de risc – în 15 februarie erau în creștere, astăzi sunt în scădere.

Deși Rusia domină în prezent titlurile și provoacă slăbiciune la scară largă pe piețele globale, Lifchitz a sugerat că situația pare ca o distragere a atenției de la problema ratelor dobânzilor și a inflației. Potrivit lui Lifchitz, acest conflict ar putea dura câteva luni, în timp ce probleme legate de inflație ar putea avea efecte multianuale și ar putea cauza mult mai multe daune, la scară mai largă și pe o perioadă mai lungă de timp.

„Bitcoin, blocat într-un interval de la 30.000 de dolari la 50.000 de dolari, pierde teren. Deocamdată, rămânem pe o piață dominată de traderi. Prin urmare, cu excepția cazului în care există o scădere sub 33.000 de dolari sau o creștere peste 48.000 de dolari, altcoins vor urma mișcarea BTC, dar cu mai multă amploare”, a declarat acesta.

Bitcoin rămâne un activ puternic

În ciuda slăbiciunii recente, analistul IncomeSharks a oferit următoarele cuvinte de confort pe Twitter, pentru a oferi o perspectivă pe termen mai lung pentru Bitcoin.

„Cu tot ce s-a întâmplat de-a lungul anilor, cum să nu fim optimiști știind că Bitcoin valorează peste 40.000 de dolari? De la începuturi, valoarea sa a crescut în fiecare an. Este un activ mult mai puternic decât s-ar putea crede”.

Exit mobile version