Bitcoin: Aprilie a fost, din punct de vedere istoric, o lună „bună” – 5 lucruri de urmărit

Niciun guvern nu a reușit vreodată să reziste tentației de a tipări bani pentru a plăti facturile și pentru a liniști cetățenii.

AdobeStock

Bitcoin începe o nouă săptămână și un nou trimestru ca și cum ar fi început un nou an – puțin peste 46.000 de dolari.

În ceea ce pare a fi un deja vu pentru deținători, BTC/USD este la același nivel ca la 1 ianuarie 2022.

BTC/USD, evoluția prețului de la începutul anului
BTC/USD, evoluția prețului de la începutul anului

Acțiunea prețurilor a fost liniștită, în ultimele zile, dar în spatele scăderii volatilității, diverse semne – atât din punct de vedere macro, cât și din punct de vedere on-chain – indică faptul că piața este ocupată să-și decidă direcția viitoare.

Inflația întâmpină o nouă presiune valutară

S-a vorbit mult despre sfârșitul perioadei de „bani ușori” post-COVID și despre impactul acesteia asupra activelor riscante precum Bitcoin.

Pe măsură ce Rezerva Federală a Statelor Unite a promis să-și micșoreze bilanțul record și să continue să crească ratele dobânzilor, analiștii au tras un semnal de alarmă cu privire la potențialele unde de șoc pentru investițiile cripto.

Cu toate acestea, pericolul nu pare a fi iminent. De fapt, exact opusul pare să se întâmple în Asia.

După cum a declarat analistul Holger Zschaepitz, Banca Japoniei (BoJ) și-a mărit bilanțul, imprimând și mai multă lichiditate.

Bilanțul Băncii Japoniei este deja cel mai mare raportat la PIB, iar această tendință crește în prezent la 136% din PIB.

Pentru Zschaepitz, aceasta nu este doar o surpriză, ci poate „cel mai mare experiment monetar din istorie”.

În comparație, ECB și Fed arată ca niște amatori, a argumentat el

Dacă mai multă tipărire înseamnă vremuri mai bune pentru activele de risc, nici măcar nu toată lumea este convinsă că vor continua reducerile mult lăudate de bilanț. Ei susțin că băncile centrale nu vor avea în curând de ales decât să repornească injecțiile de lichiditate.

„Niciun guvern nu a reușit vreodată să reziste tentației de a tipări bani pentru a plăti facturile și pentru a liniști cetățenii. Un guvern nu va da niciodată faliment voluntar. Este de la sine înțeles. Vă provoc să mă contraziceți cu dovezi”, a scris Arthur Hayes, fostul CEO al gigantului derivatelor BitMEX, într-o postare pe blog în martie.

Cumpărătorii țintesc 50.000 de dolari pentru un Bitcoin

Lipsa volatilității este un punct de discuție major pentru traderii și analiștii Bitcoin.

O parte din entuziasmul clasic, dar de scurtă durată din jurul închiderii săptămânale, s-a estompat în câteva ore, iar vânzătorii încă nu au putut să folosească deschiderea anuală ca suport, potrivit datelor de la TradingView.

Ca atare, BTC/USD se află exact în aceeași poziție ca acum trei luni, dar semnalele de preț pe termen scurt au văzut unele solicitări pentru o creștere a prețului.

BTC/USD, evoluția prețului de la începutul lunii aprilie | TradingView

Printre aceștia se numără și popularul analist TechDev, care a evidențiat primul „squeeze al volatilității” Bitcoin din ianuarie pe graficul de 12 ore.

În același timp, aprilie a fost, din punct de vedere istoric, o lună „bună” pentru Bitcoin.

Bitcoin: randamentul mediu lunar | Coinglass

Cumpărătorii și-au retras criptomonedele din exchange-uri, în martie

Nu este un secret pentru nimeni că o mulțime de Bitcoin au părăsit exchange-urile în acest an, dar cele mai recente date indică o criză a ofertei.

În ultima lună au fost înregistrate ieșiri de aproape 100.000 de Bitcoin de pe exchange-uri, potrivit datelor de la firma de analiză Glassnode.

Din punct de vedere istoric, fluxurile de ieșiri au depășit 100.000 BTC în doar două ocazii.

„Au existat doar câteva cazuri în istorie de o ieșire de valută atât de mare, dintre care majoritatea au urmat crizei de lichidate din martie 2020”, a adăugat Glassnode.

Ieșirile totale de pe exchange-uri de această dimensiune au fost înregistrate doar în rare ocazii, mai ales după criza de lichiditate din martie 2020, a adăugat Glassnode într-un comentariu pe Twitter.

CryptoQuant, o platformă de analiză care urmărește soldurile pe 21 de exchange-uri majore, arată, de asemenea, că stocurile totale de BTC sunt acum la cel mai scăzut nivel de la 1 august 2018, la 2,303 milioane de BTC.

Rezerva de BTC pe exchange-uri | CryptoQuant

Tendința de scădere din 2022 s-a accelerat în martie, cu un total de 77.000 BTC retrași în portofelele private.

Începutul legendarului „altseason”?

Când vine vorba de relația dintre Bitcoin și monedele altcoin, a avut loc un eveniment neobișnuit. Dobânda deschisă combinată și volumul de tranzacționare al pieței de derivate altcoin a a depășit Bitcoin pentru prima dată în mai mult de un an.

Mișcarea a fost observată de platforma de analiză Coinalyze, care a sugerat că legendarul „altseason” ar putea fi aici.

Această viziune este în concordanță cu datele de săptămâna trecută care arată intrări masive în altcoins, ceea ce sugerează că apetitul pentru risc al investitorilor este în creștere.

Rata de hash stabilește un nou maxim istoric

Urmând exemplu dificultății rețelei Bitcoin, rata de hash a atins un nou maxim istoric.

Demonstrând încrederea minerilor în profitabilitatea pe termen lung prin participarea la rețea, rata de hash marchează 223 de exahash pe secundă (EH/s), potrivit sursei de date MiningPoolStats.

BTC: Rata de hash | MiningPoolStats

Deși este doar o estimare a puterii de procesare dedicate a minerilor, rata de hash nu a fost niciodată mai mare. Bitcoin va continua să crească, indiferent de încercările externe de a „stăpâni” Bitcoin.

„Minarea de Bitcoin este aproape cel mai vulnerabil sistem conceput vreodată de oameni”, a remarcat Francis Pouliot, CEO al procesorului de plăți Bull Bitcoin, într-o postare binecunoscută pe blog anul trecut despre rata de hash și consumul de energie al Bitcoin.

Subiectul Bitcoin și energia este încă foarte dezbătut, multe figuri populare făcându-și eforturi să explice ceea ce ei cred că este o eroare logică – că Bitcoin folosește „prea multă” energie. Comunitatea este de părere că Bitcoin nu irosește energie, ci pur și simplu o transformă în ceva mai util, devenind cea mai fiabilă monedă creată vreodată.

Indiferent de subiect, rata de hash continuă să crească, subliniind premisa fundamentală optimistă a investiției în Bitcoin.

Exit mobile version