Bitcoin: investitorii așteaptă decizia Federalilor. Opțiunile BTC expiră astăzi

Urmează o confruntare între urși și tauri la sfârșitul acestei luni, pe măsură ce Rezerva Federală pășește pe scena internațională pentru a decide factori economici

Hanahal | Adobe Stock

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a tranzacționat în jurul pragului de $47,000, pe măsură ce investitorii s-au abținut să direcționeze cu certitudine cursul următorului impuls, preferând să aștepte deciziile luate de Rezerva Federală – la summitul Jackson Hole, care are loc astăzi.

Bitcoin: investitorii așteaptă decizia Federalilor. Opțiunile BTC expiră astăzi
BTCUSD, acțiune intra-day, timeframe de un minut | FTX

Sfârșitul lunii aduce puțină anxietate pentru investitorii Bitcoin

Datele colectate de tradingview arată că BTCUSD s-a tranzacționat într-un interval de 2,8% pe parcursul sesiunii de astăzi, stabilind un minim la $46,400 și un punct de maxim la $47,700 – imediat după deschiderea zilei.

Deoarece participanții la piață așteaptă cu sufletul la gură o decizie luată de executivii Rezervei Federale – și contractele Bitcoin Options, în valoare de $2 miliarde, se apropie de termenul de expirare – acțiunea prețului a fost slabă și predominată de consolidare.

N-am văzut o reacție prea puternică pe grafic – a spus analistul Rekt Capital, pe parcursul nopții

O închidere a lumânării Daily – peste partea superioară a $47,000 – reprezintă un semn bun de revenire al prețului 

Până la data publicării acestui articol, Bitcoin eșuează să creeze Higher Highs pe timeframeul de o zi – unde $50,000 rămâne un nivel important, care trebuie capturat de cumpărători.

Michaël van de Poppe, un analist tehnic din sfera crypto twitter, pe care l-am citat în nenumărate ocazii – își păstrează părerea față de ultima sa predicție: că Bitcoin va tranzacționa $44,000.

Această idee a rămas viziunea mea principală asupra pieței Bitcoin – a spus Poppe într-un mesaj

Evenimentul de expirare al contractelor Bitcoin Options – tind să genereze mai multă frică în rândul investitorilor, decât presiune de vânzare propriu-zisă. Interesul total (adică suma tuturor pozițiilor deschise) al opțiunilor – se ridică astăzi la $9,2 miliarde, un maxim al ultimelor 3 luni.

Total BTC Options Open Interest History | bybt.com

Cuvântul cheie: Reducere

După cum discutam în cea mai importantă analiză tehnică și fundamentală a săptămânii curente – evenimentul Jackson Hole Summit, care va avea loc în mediul online – își propune să lumineze investitorii asupra schimbărilor politice și economice pe care Rezerva Federală le ia, pentru a combate schimbările cauzate de pandemie.

Este posibil ca programul de cumpărare al activelor să fie încetinit: măsura aceasta este cunoscută popular sub termenul de reducere (sau tapering, în original) – și ar putea să schimbe trendul activelor, având în vedere că S&P 500 se tranzacționează într-o zonă de All Time High.

De asemenea: aluziile cu privire la politica de reducere a inflației – ar putea scădea interesul cumpărătorilor față de activele alternative. Observăm în graficul de mai jos că Indexul Dolarului American (DXY) s-a apreciat înainte de ședința federalilor, semn că Bitcoin poate avea puțin de suferit în urma acesteia.

Indexul Dolarului American (DXY), acțiunea din ultimele 30 de zile, timeframe de 30 de minute | TVC
Exit mobile version