Bitcoin – ATH la $63,000. Interesul total la maxim istoric

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin a stabilit astăzi un nou maxim istoric la $63,275 – până la data postării acestei analize. Desigur, fiind vorba despre cea mai bullish clasă de active din lume, este posibil ca acest maxim să fie înlocuit cu unul și mai mare.

Urmărind acțiunea afișată în trecut de prețul BTCUSD, observăm ca acesta bate în retragere odată ce ultimul maxim este depășit. În cazul ultimelor două maxime, cumpărătorii au susținut prețul până acesta a depășit ultimul High, după care și-au retras cererile.

Prima dată, Bitcoin a suferit o corecție de 26%; a doua oară – una de 18%. Vârfurile de la care aceste corecții au început – au fost notate pe grafic cu (1) și (2).Un argument foarte favorabil pentru cumpărători este că prețul stabilește și Higher Lows, nu doar Higher Highs.

Bitcoin – ATH la $63,000. Interesul total la maxim istoric
BTCUSD, 4 ore | tradingview

Analiza tehnică a graficului cuprinde potențiale nivele orizontale de interes – precum support și rezistență – însă nu cuprinde semnale sau recomandări de buy& sell. Nu va cuprinde niciodată pentru că nu acesta este scopul acestor lucrări scrise. Scopul este analiza comportamentală a prețului în jurul nivelelor de interes cunoscute, pe care prețul le-a vizitat deja în trecut și urmărirea reacției a acestuia atunci când le întâlnește din nou.

Consolidarea surprinsă zilele trecute, în ultima analiză tehnică dedicată Bitcoin – cea de sub $60k – s-a concluzionat printr-o creștere rapidă realizată astăzi, de la $60,000 la $63,200. Cumpărătorii au înregistrat o creștere de 5,25%, stabilind un nou maxim istoric. Prețul nu are rezistențe de aici în sus pentru că intervalele nu au fost explorate.

Exchange BTC Futures Open Interest | bybt.com

Interesul total al pozițiilor futures – la maxim istoric din nou

Prețul Bitcoin nu este singurul care stabilește noi maxime. Interesul total al contractelor futures – se află într-o zonă de maxim istoric. Acesta a depășit astăzi valoarea de $27,5 miliarde. 19% din această sumă provine din tranzacționarea pe Binance.

Exit mobile version