Bitcoin atinge un nou ATH în Turcia, contra lirei turcești, din cauza inflației

Turcii care dețin Bitcoin au evitat un colaps al monedei, pe măsură ce lira pierde 15% contra dolarului american într-o singură zi

Myst | Adobe Stock

Bitcoin i-a frustrat pe investitori din cauza ultimelor corecții, însă într-una dintre țări, holderii de BTC nu au fost niciodată mai ușurați.

Datele colectate de tradingview și Binance în 23 Noiembrie arată cum Bitcoin a tranzacționat un nou All Time High față de lira turcească.

Bitcoin atinge un nou ATH în Turcia, contra lirei turcești, din cauza inflației
BTCTRY | Binance

Bitcoin depășește 700,000 de lire

Turcia se confruntă în mod neoficial cu o criză a monedei naționale, din cauza președintelui Recep Tayyip Erdoğan care se străduiește să mențină dobânzile cât mai jos cu putință.

Rezultatul a fost un colaps de facto al cursului valutar pentru care lira se tranzacționează, iar USDTRY a crescut cu peste 13% într-o singură zi, depășind valoarea de 13 lire turcești pentru un dolar american pentru prima dată în istorie.

Evoluția dolarului american împotriva lirei turcești | tradingview

Chiar dacă majoritatea cetățenilor turci s-au uitat cum puterea lor de cumpărare se diminuează în timp real, cei care aveau monede BTC alocate – au avut ocazia de a beneficia de bani grei, rezistenți la inflație.

BTCTRY a atins un maxim de 723,000 de lire, conform citației Binance, marcând astfel un alt ATH față de o monedă tradițională, după o serie continuă în care activul digital a performat mai bine decât orice monedă fiat.

Bitcoin reprezintă speranță pentru Turcia – a transmis Michael Saylor, CEO MicroStrategy

Lira turcească a pierdut o treime din valoarea sa față din luna Martie și s-a aflat într-un declin continuu timp de nouă ani. Conversia din TRY în USD abia dacă va opri colapsul, în timp ce adopția BTC va repara problema și va revitaliza economia

Departamentul de marketing al Bitcoin

Conform datelor BtcTurk, unul dintre puținele exchange-uri turcești, platforma a avut un volum de peste 1,000 BTC (~$57 de milioane) pentru paritatea BTCTRY, în ultimele 24 de ore.

Băncile centrale nu sunt altceva decât departamente de marketing pentru Bitcoin – a reacționat Lex Moskovski

Sectorul exchange-urilor a întâmpinat mari dificultăți sub conducerea lui Erdoğan, care le-a declarat război crypto-monedelor în luna Septembrie.

Exit mobile version