Bitcoin atinge 21.000 de dolari, în ciuda avertismentelor privind o eventuală corecție

Profitând de scăderea inflației și de o perspectivă mai optimistă asupra economie, Bitcoin a atins pentru prima dată în 2023 nivelul de 21.000 de dolari

Bitcoin atinge 21.000 de dolari, în ciuda avertismentelor privind o eventuală corecție

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se la un preț de aproximativ 17.000 de dolari, în așteptarea datelor privind Indicele Prețurilor de Consum (IPC). 

BTC/USD, timeframe 1H | TradingView
BTC/USD, timeframe 1H | TradingView

Acest nivel a fost semnificativ, deoarece BTC a petrecut ultimele 3 săptămâni sub 17.000 de dolari. Investitorii se așteaptau ca datele IPC să aducă o schimbare semnificativă.

BTC/USD, timeframe de o zi | TradingView

În același timp, unii investitori tem că o eventuală scădere a piețelor tradiționale ar putea face ca Bitcoin să retesteze minimul de 15.500 de dolari. 

De exemplu, Michael Wilson, șeful investițiilor și șeful strategiei de acțiuni din SUA al Morgan Stanley, a spus investitorilor de pe CNBC să se pregătească pentru „iarnă” și a avertizat că indicele S&P 500 este vulnerabil la o scădere de 23% până la 3.000. 

Wilson a adăugat: „Chiar dacă majoritatea clienților institutionali cred că probabil vom intra într-o recesiune, nu pare să le fie teamă. Acesta este un mare dezechilibru.”

În 18 decembrie, IPC a înregistrat o creștere de 6,5% față de aceeași perioadă a anului anterior, conform majorității previziunilor. Piața crypto nu a reacționat imediat la aceste date.

Indicele prețurilor de consum din Statele Unite

Alte noutăți bune a apărut sub forma avocatului FTX, Andy Dietderich, care a anunțat că au fost recuperate 5 miliarde de dolari și criptomonede lichide. Dietderich a spus unui judecător al falimentului din Delaware că FTX planifică să vândă 4,6 miliarde de dolari de investiții ne-strategice, ceea ce ar putea duce la o returnare parțială a fondurilor clienților în viitor.

După continuarea rally-ului de pe piața de acțiuni, un indice al dolarului american (DXY) în scădere și datele pozitive privind inflația, au propulsat prețul Bitcoin la un maxim nemaivăzut de mult de 21.000 de dolari.

Cum stau lucrurile

Profitând de scăderea inflației și de o perspectivă mai optimistă asupra economie, Bitcoin a atins pentru prima dată în 2023 nivelul de 21.000 de dolari. BTC este în creștere cu 1,84% în ultimele 24 de ore și cu 22.6% în ultimele 7 zile.

În plus, BTC a reușit în sfârșit să pătrundă media mobilă pe 200 de săptămâni, care a fost de necontestat de când a atins ATH în noiembrie 2021.

Media mobilă pe 200 de săptămâni (200 WMA) | TradingView

Dacă recuperarea prețului Bitcoin nu a fost suficientă pentru a entuziasma taurii, fundamentele rețelei spun o poveste la fel de încurajatoare. Aproximativ în pas cu închiderea săptămânală, dificultatea rețelei a crescut cu peste 10%, marcând cea mai mare creștere din octombrie anul trecut.

Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

La ce să ne așteptăm?

Deși prețul Bitcoin a atins niveluri ridicate recent, există îngrijorări că aceasta nu este o indicație a revenirii unui bull market.

Maartunn, un contribuitor la platforma de analiză CryptoQuant, , avertizează că o corecție a prețului ar putea să apară în curând, deoarece ratele de finanțare pe platformele derivate au atins niveluri nesustenabile, care au atins un maxim din ultimele 14 luni.

Aceasta sugerează că există riscuri la moment pe piață, iar investitorii ar trebui să fie conștienți de acestea.

Recorduri:

Grayscale Bitcoin Trust

Meme-ul săptămânii

Exit mobile version