După o închidere săptămânală promițătoare, Bitcoin atinge 24.000 de dolari

Cele mai recente date privind inflația din Statele Unite vor fi publicate săptămâna aceasta. Cum va reacționa BTC de data aceasta?

Bitcoin atinge 24.000 de dolari - 5 lucruri de urmărit

După o creștere puternică în ultimele două săptămâni din iulie 2022, Bitcoin (BTC), cea mai mare criptomonedă din lume, se menține peste 24.000 de dolari. La această intersecție, totuși, investitorii rămân confuzi dacă este vorba despre o creștere a bear market-ului sau o inversare a tendinței.

Datele privind ocuparea forței de muncă din Statele Unite, publicate în 5 august, au fost mai mari decât așteptările pieței, ceea ce indică faptul că inflația nu s-a răcit. Cifrele puternice reduc posibilitatea ca Rezerva Federală din Statele Unite să-și încetinească ritmul agresiv de majorări ale ratelor. După publicarea datelor, probabilitatea unei creșteri de 75 de puncte de bază în septembrie a crescut la 68%, potrivit datelor CME Group.

Să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin.

A 2-a săptămână consecutivă peste media mobilă pe 200 de săptămâni

Spre deosebire de ultimele săptămâni, Bitcoin le-a permis traderilor să respire ușurați la închiderea săptămânală din 7 august.

În plus, prețul Bitcoin și-a apărat media mobilă cheie pe 200 de săptămâni pentru 2 săptămâni consecutive, scăzând probabilitatea ca această linie de trend să formeze suport. În ciuda multiplelor retestări în această săptămână, SMA pe 200 de săptămâni are un preț de aproximativ 22.900 de dolari.

Bitcoin: Media mobilă pe 200 de săptămâni
Bitcoin: Media mobilă pe 200 de săptămâni

Bitcoin s-a tranzacționat aproape de media mobilă exponențială (EMA) pe 20 de zile la 22.719 de dolari în ultimele zile, indicând o luptă dificilă între tauri și urși. Deși taurii s-au menținut la nivel, nu au reușit să obțină o revenire puternică. Acest lucru indică o cerere insuficientă la niveluri superioare.

Ambele medii mobile s-au aplatizat, iar indicele de putere relativă (RSI) este chiar deasupra punctului de mijloc, indicând un echilibru între cumpărători și vânzători. Avantajul s-ar putea înclina în favoarea cumpărătorilor dacă aceștia împing și susțin prețul peste 24.668 de dolari.

Contrar acestei presupuneri, dacă urșii trag prețul sub EMA pe 20 de zile, perechea ar putea scădea până la media mobilă simplă (SMA) pe 50 de zile de 21.719 de dolari.

Indicele prețurilor de consum din 10 august

În 10 august, inflația va deveni principalul subiect de discuție în spațiul cripto și nu numai. 

Această cronologie este deja înrădăcinată în mintea investitorilor de active de risc de pretutindeni – deși nu indică o tendință specifică în sine, datele IPC sunt însoțite de o volatilitate a pieței înainte, în timpul și după publicare.

De exemplu, după ce inflația din Statele Unite s-a accelerat mai mult decât se aștepta în iunie la 9,1% , prețul Bitcoin a scăzut cu 4% într-o oră la 18.900 de dolari, în timp ce Ethereum a scăzut cu aproximativ 6% la 1.022 de dolari.

Consensul actual cu privire la rata inflației din iulie, este de 8,7%, cu 0,4% mai scăzută decât cea de 9,1% din mai, potrivit Trading Economics

Cu toate acestea, prețurile combustibililor au început să scadă în iulie, în timp ce componentele IPC, cum ar fi prețurile chiriilor, au atins, dimpotrivă, maxime istorice.

Vorbind la Adunarea Anuală a Acționarilor din 2022 a Tesla din 5 august, Elon Musk a prezis că o viitoare recesiune în Statele Unite va fi una „ușoară până la moderată”.

„Avem o perspectivă despre unde se îndreaptă prețurile de-a lungul timpului și lucrul interesant pe care îl vedem acum este că majoritatea mărfurilor noastre, majoritatea lucrurilor care intră în Tesla – nu toate, mai mult de jumătate – de acum încolo, vor scădea”, a spus Musk.

Redresarea dintr-o perioadă inflaționistă cu mărfurile în scădere oferă un teren fertil pentru o redresare a activelor de risc, inclusiv cripto. Teoretic, acest lucru vine ca urmare a unei inflații mai scăzute, ceea ce înseamnă o înăsprire mai mică de către Rezerva Federală din Statele Unite, oferind condiții favorabile pentru investițiile de risc.

Sfârșitul Bear Market-ului? 

Bank of America, în ediția din iulie a raportului său „Global Cryptocurrencies and Digital Assets”, a observat o creștere de 11% a pieței activelor digitale între 29 iunie și 26 iulie, deși aceasta marchează sfârșitul unei scăderi de 56% de la începutul anului pe piaţă.

În aceeași perioadă, 1 miliard de dolari în Bitcoin au părăsit exchange-urile către portofele, ceea ce ar putea semnala un bull market” pe măsură ce investitorii mută criptomonede.

Fluxul către exchange-uri a primelor patru monede stabile (USDT, USDC, BUSD ȘI DAI) a totalizat aproximativ 1,4 miliarde de dolari timp de 3 săptămâni. Investitorii mută de obicei monede stabile în exchange-uri, astfel încât să le poată cheltui pe active digitale mai riscante, deci acesta este un alt semnal optimist.

Deținătorii pe termen lung nu vând Bitcoin în raliuri

Potrivit resurselor de monitorizare în lanț, hodlerii rămân nemișcați în timpul ultimelor creșteri a prețului BTC după luni de scăderi.

Deși acest lucru nu este neobișnuit, va fi totuși interesant de văzut cum va fi testată hotărârea deținătorilor pe termen lung, dacă vor veni și noi câștiguri.

Într-o actualizare automată din această săptămână, firma de analiză în lanț Glassnode a remarcat că ultima aprovizionare activă de Bitcoin din ultimele 24 de ore este în scădere în medie, ceea ce poate reflecta o lipsă de reacție bruscă la acțiunea prețului.

De asemenea, media mobilă pe 7 zile a volumului median pe lanț a atins propriul minim de o lună în acea zi, depășind minimele nevăzute din august. 1.

Pe perioade mai mari, tendința este, de asemenea, vizibil înclinată spre pragmatism. Oferta de BTC care a rămas latentă în portofel timp de trei ani sau mai mult continuă să crească, atingând noi maxime istorice de 38,426% în timpul zilei.

Aceste modificări sunt mai ușor de vizualizat pe indicatorul HODL Waves, care subliniază procentul de aprovizionare BTC care rămâne inactiv pentru o anumită perioadă de timp.

Indicatorul „HODL Waves”

În 2022, se arată o creștere semnificativă a monedelor nemișcate între unu și doi ani.

Frica continuă să domine sentimentul investitorilor

Între timp, sprijinul pentru indicele crypto Fear & Greed se dezvoltă deasupra zonei de „frică extremă” a pieței, care nu a mai fost în vigoare de la jumătatea lunii iulie, conform indicatorului de sentiment.

Indicele Crypto Fear & Greed

Indicele măsoară 30/100 pe 8 august, nemișcat față de ziua anterioară și reprezentativ pentru „frica” fiind starea generală a pieței. „Frica extremă” corespunde unui scor mai mic de 25.

Exit mobile version