Bitcoin atinge 45.500 de dolari, analiștii se așteaptă ca prețul să găsească suport la 40.000 de dolari

În ultimele zile, prețul BTC a crescut. Experții speră ca, atunci când va avea loc o scădere, prețul să găsească suport la 40.000 de dolari

Bitcoin atinge $45,500, analiștii se așteaptă ca prețul să găsească support la $40,000

Trendul este pozitiv, dar prețul Bitcoin ar putea reveni la 40.000 de dolari. Datele colectate de către TradingView arată că BTCUSD a atins 45.500 de dolari înainte de a se consolida la nivelul actual de aproximativ 43.000 de dolari. Volatilitatea este foarte ridicată.

BTCUSD, timeframe de o oră
BTCUSD, timeframe de o oră | TradingView

Unii se tem de o potențială revenire la suportul de 40.000 de dolari, dar trendul general pare să fie unul bullish.

Ok, cu câteva sute de dolari mai puțin decât tweet-ul anterior, dar din nou cred că va scădea pentru a retesta suportul de 40.000 de dolari. Sincer, habar n-am, ascultând părerile acestui sector îmi încurcă mintea, nu pot gândi limpede. În orice caz, eu continui să acumulez. Trendul este bullish, cumpăr fiecare scădere de preț.

Cea mai recentă mișcare a Bitcoin reprezintă o pauză față de trendul descendent care a avut loc de la maximele istorice din noiembrie. În urmă cu câteva zile, am asistat la o creștere similară din partea Relative Strength Index (RSI). Bitcoin se apropie acum de prețul anual de deschidere, peste 46.000 de dolari. 

Ce a cauzat această creștere bruscă? Resursa de monitorizare on-chain Material Indicators a identificat faptul că traderii cu volum mare acumulează activul. Balenele (n.r. – Investitorii de talie mare), pe de altă parte, care au cumpărat Bitcoin la aproximativ $38,000, au rămas neutre.

Factorul din spatele creșterii au fost ordinele cu mărime cuprinsă între 10.000 dolari și 100.000 de dolari (linia verde), care au alcătuit aproape tot CVD-ul. Probabil că au folosit o strategie TWAP (Prețul mediu ponderat în timp), dat fiind faptul că prețul a atins un bottom. Cu toate acestea, balenele au rămas inactive. 

Nasdaq va lista ETF-ul Valkyrie, astăzi

Între timp, autoritățile de reglementare din Statele Unite au aprobat un nou tip de ETF axat pe minerit Bitcoin.

Valkyrie Digital Asset Management va avea un fond tranzacționat la bursă (ETF) cu expunere la firmele miniere Bitcoin, disponibil pentru tranzacționare pe Nasdaq începând de marți.

ETF-ul Bitcoin Miners al companiei va tranzacționa sub tickerul WGMI (We’re Gonna Make It). Conform dosarelor depuse la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), ETF-ul nu va oferi expunere directă la Bitcoin, dar 80% din activele sale nete se vor baza pe titluri ale companiilor care realizează cel puțin 50% din veniturile sau profiturile lor din minerit BTC.

XRP conduce creșterea Altcoins

Ethereum, principalul Altcoin după capitalizarea pieței, a obținut o creștere zilnică de 2,8% față de 5% a BTC.

În schimb, XRP uimește. Prețul activului a crescut într-o singură zi cu aproape 13%. Acest lucru ar putea motiva investitorii să împingă prețul la 1 dolar.

XRPUSD, timeframe de o oră | TradingView

Aceasta este cea mai puternică lumânare zilnică pe care am văzut-o pe XRPBTC în ultimele 6 luni. Am spart linia de trend bearish și nivelele cheie de rezistență. Poate că a evitat prăbușirea de care mă temeam. Vom primi mai multe confirmări în zilele următoare dacă această mișcare este într-adevăr legitimă.

Exit mobile version