Bitcoin atinge un nou maxim în 2023 în timp ce, IPC împinge prețul BTC peste $26.000

În ciuda faptului că IPC este cunoscut pentru declanșarea unor mișcări de preț imprevizibile, criptomoneda și-a continuat creșterea

Bitcoin a urcat la un nou maxim de nouă luni de 26.500 de dolari pe 14 martie, stimulat de datele Indicelui Prețurilor de Consum (IPC) din SUA, care au arătat semnale mixte de inflație.

IPC a raportat o creștere a inflației de 6% anual, în timp ce lună de lună a crescut cu 0,4%.

După apariția datelor IPC, Venturefounder, un analist la platforma de analiză on-chain CryptoQuant, a sugerat că piața se așteaptă acum la o „întorsătură” către creșterea ratelor, care ar beneficia mai larg de activele de risc.

El a postat pe Twitter: „O, da, mare victorie în lupta împotriva inflației! Nu mai vor crește ratele, Fed va reduce ratele cu 50 de puncte de bază până la sfârșitul anului 2023.”

Cu toate acestea, Game of Trades, o resursă de tranzacționare, a susținut că IPC încă nu este suficient pentru ca Fed să își schimbe în mod agresiv abordarea și să ia măsuri similare celor luate după prăbușirea din martie 2020, generată de COVID-19.

Criza bancară pune în planul secundar preocupările legate de inflație

Datele au permis Rezervei Federale să evite să fie prinsă între inflația mai ridicată și evitarea creșterii dobânzilor în contextul unei crize bancare.

Cu toate acestea, după prăbușirea Silicon Valley Bank vineri și închiderea Signature Bank în weekend, traderii s-au orientat rapid, anticipând acum șanse minime de creștere a dobânzii în martie și tăieri de rate până la mijlocul verii.

Bitcoin atinge un nou maxim din 2023 cu cea mai bună performanță din iunie

În ciuda faptului că IPC este cunoscut pentru declanșarea unor mișcări de preț BTC imprevizibile, criptomoneda și-a continuat creșterea, atingând valoarea de 26.373 dolari, marcând un câștig de 18% în ultimele 24 de ore.

Cu toate acestea, maximul de 26.500 de dolari a marcat totuși un nou record pentru 2023 și cea mai bună performanță din iunie anul trecut.

Înainte de publicarea IPC, o lichiditate semnificativă de vânzare a stagnat la 25.000 de dolari, ceea ce a fost principalul obiectiv al persoanelor cu poziții pe intervale de timp scurte.

BTC/USD a depășit, de asemenea, media mobilă de 200 de săptămâni, care acționa ca rezistență.

Bitcoin atinge un nou maxim în 2023 în timp ce, IPC împinge prețul BTC peste $26.000
Graficul BTC/USD pe o săptămână (Bitstamp) cu 200MA. | TradingView

Cu toate acestea, creșterea prețului Bitcoin a trecut pe spatele preocupărilor legate de inflație, deoarece investitorii, guvernul și Rezerva Federală se confruntă cu potențialul impact sistemic al mai multor falimente bancare.

Exit mobile version