Bitcoin: Balanța de pe exchange-uri ajunge la ATL. Retragerea monedelor BTC de pe platforme continuă

Monedele BTC părăsesc platformele de tranzacționare la începutul primului trimestru din 2022, pe măsură ce prețul consolidează

Open Studio | Adobe Stock

Rezervele de Bitcoin de pe exchange-uri s-au întors la niveluri minime record, pe măsură ce 2022 crește apetitul în rândul cumpărătorilor.

Datele colectate de CryptoQuant, firma de analiză on-chain, arată că rezervele de monede de pe exchange-uri au ajuns la 2,35 milioane de BTC în 5 Ianuarie.

Bitcoin: Balanța de pe exchange-uri ajunge la ATL. Retragerea monedelor BTC de pe platforme continuă
Bitcoin: Rezerva de monede de pe toate exchange-urile | CryptoQuant

Retragerea monedelor Bitcoin, de pe exchange-uri, continuă

La finalul lunii Decembrie 2021, un minim de 2,36 de milioane de monede au rămas în balanța exchange-urilor, conform datelor furnizate de CryptoQuant, înainte ca numărul acesta să beneficieze de o creștere până la 2,4 milioane.

Pe măsură ce entitățile instituționale se întorc în piață după perioada sărbătorilor, trendul descendent al supply-ului lichid continuă să scadă. Situația aceasta se desfășoară în același timp cu așteptările analiștilor, privind cumpărătorii mari, care achiziționează încă de la începutul trimestrului.

Săptămâna aceasta, datele cu privire la balanța exchange-urilor constituie subiectul principal al discuțiilor. Diferite surse folosesc diferite statistici, în funcție de numărul și exchange-urile sau portofelele la care se raportează, astfel încât rezultatele analizelor pot fi greu de comparat în anumite situații.

De exemplu, CryptoQuant monitorizează 21 de exchange-uri, în timp ce Glassnode urmărește 18, iar CoinMetrics doar 5.

O altă resursă, precum Cryptorank, a plasat balanța exchange-urilor la 1,3 milioane de monede în Ajunul Crăciunului.

În funcție de platformele incluse în calcul, trendul ar putea să difere, din cauză că unele exchange-uri au avut parte de o reducere a supply-ului lichid, în timp ce altora le-a crescut numărul de monede deținute în balanță.

Bitcoin: Balanța exchange-urilor, în procente | CryptoQuant

Unul dintre motivele principale ale acestei activități de mutare a monedelor – este Huobi Global, care a fost obligată să îi scoată din calcul pe investitorii chinezi până la sfârșitul anului 2021, pentru a respecta reglementările impuse de guvern.

Show-ul va fi orchestrat de pești și mai mari

Într-o discuție purtată săptămâna trecută cu CryptoQuant, analistul David Puell, creatorul cunoscutului indicator Puell Multiple, și-a dezvăluit opiniile cu privire la comportamentul participanților la piață, din prezent și din viitor.

Natura relaxată a prețului Bitcoin, în 2021, față de 2019, i-a ținut la distanță pe investitorii de retail și sentimentul de FOMO care vine odată cu aceștia.

Cred că pe termen lung e un lucru sănătos – spunea Puell

Piața va fi deținută în mare parte de investitori instituționali, mai ales din punct de vedere al mișcărilor prețului de la o lună la alta, unde investitorii sigur că vor marca profit, însă traderii de retail vor avea un rol mult mai mic

Exit mobile version