Bitcoin: Balenele continuă să acumuleze, în timp ce balanța exchange-urilor scade

Chiar dacă “cele mai bătrâne balene” au vândut pe parcursul anului trecut, cererea pentru Bitcoin nu pare să dispară, conform ultimelor date

Nuttapon | Adobe Stock

Bitcoin este cumpărat în mod agresiv la prețurile din apropierea nivelului de $30,000, pe măsură ce taurii absorb lichiditatea oferită de vânzătorii pe termen scurt (sau short sellers).

Datele furnizate de CryptoQuant, firma de analiză on-chain, sugerează că de la finalul lunii Decembrie – balanța exchange-urilor a început din nou să scadă.

Bitcoin este atractiv la nivelurile curente

După o perioadă în care traderii au trimis monede BTC către exchange-uri, posibil pentru a le vinde sau pentru a le avea acolo ca să prevină alte pierderi prin colateral – platformele suferă din nou de un outflow mai mare decât numărul monedelor care sunt trimise acolo.

Între 7 și 28 Decembrie 2021, balanța de monede BTC de la cele 21 de exchange-uri monitorizate de CryptoQuant, a crescut de la 2,39 de milioane la 2,42 de milioane de BTC.

Așadar, după ce trendul descendent s-a instaurat din nou, balanța exchange-urilor indică în prezent rezerve totale de 2,36 de milioane de monede – în ciuda faptului că prețul se află la minimul ultimelor șase luni.

Bitcoin: Balenele continuă să acumuleze, în timp ce balanța exchange-urilor scade
Bitcoin: Balanța de pe toate exchange-urile | CryptoQuant

Ki Young Ju, CEO CryptoQuant, este de părere că balenele mai bătrâne ar putea să inițieze o întoarcere a acestui trend.

Se pare că ei sunt cei care au vândut BTC jucătorilor noi, atât la maxime cât și la minime – a transmis Ki într-o serie de mesaje postate pe twitter, evidențiând faptul că instituțiile ar putea constitui cumpăratorii principali încă din 2020

Balenele au cumpărat acest dip

Un lucru este știut de toată lumea: balanța exchange-urilor și trendul ei coincide cu cererea palpabilă din partea investitorilor mari.

După cum a evidențiat și contul CC15Capital săptămâna aceasta, scăderea până la $33,000 a fost acompaniată de achiziții de milioane de dolari din partea unei adrese specifice.

Din August 2021 până în prezent, această adresă a acumulat Bitcoin în valoare de peste $1 miliard – și trebuie să ținem cont că a plecat de la 0.

Bitcoin: Balanța adresei bc1q | bitinfocharts.com

Fenomenul apare pe piață odată cu refuzul holderilor pe termen lung de a vinde. După cum am raportat într-unul din articolele precedente, monedele care au stat nemișcate în adrese mai bine de un an – constituie acum peste 60% din supply-ul total al Bitcoin.

Exit mobile version