Bitcoin: Balenele cumpără, chiar dacă există riscul ca prețul să scadă sub 40 de mii de dolari

Lumânarea săptămânală a prețului Bitcoin urmează să se închidă în roșu, înregistrând o scădere de peste 10%, la ce ne așteptăm în continuare?

Adobestock | Eddie Cloud

Bitcoin a ajuns la 42.000 de dolari sâmbătă, în data de 9 aprilie, după ce taurii nu au reușit să schimbe trendul de la sfârșitul săptămânii.

Lumânarea săptămânală urmează să se închidă în roșu, înregistrând o scădere de peste 10%. Datele de la Cointelegraph Markets Pro ne arată că la începutul weekend-ului pe cotația BTC/USD au cedat nivelurile de suport, care s-au consolidat timp de câteva săptămâni.

Cotația BTC/USD în time frame Daily | tradingview.com
Cotația BTC/USD în time frame Daily | tradingview.com

După ce nivelul de 43.000 de dolari a fost retestat de mai multe ori, acea zonă a cedat într-un final, prețul ajungând la 42.131 de dolari – care este cel mai scăzut nivel înregistrat din 23 martie.

Taurii au fost afectați foarte mult de lichidările rapide în valoare de peste 200 de milioane de dolari, care au avut loc la începutul weekend-ului, potrivit datelor oferite de Coinglass.

Graficul lichidărilor din piața cripto | www.coinglass.com

Sentimentul pieței pe termen scurt este bearish. Popularul trader Crypto Ed a prezis o retestare a nivelului de 40.000 de dolari, avertizând totodată că Bitcoin s-ar putea să nu se oprească aici.

„Atâta timp cât nu vom recupera 44 de mii de dolari sau chiar 45-46 de mii, mă tem că ar trebui să ne așteptăm la mai multe scăderi și să retestăm nivelul de 40 de mii și poate chiar mai jos”, a anunțat el pe Twitter.

Graficul postat – ce include predicțiile sale – arată o posibilă scădere a prețului până la nivelul de suport 37.500.

Balenele continuă să cumpere Bitcoin

Conform celor mai recente date, portofelele balenelor Bitcoin cumpără în continuare de la vânzători. Utilizatorul Twitter @CredibleCrypto a observat că pe platforma de tranzacționare Bitfinex unele oferte de vânzare impunătoare au fost lichidate de balene.

Unul dintre cele mai mari portofele anonime ce conțin Bitcoin continuă, de asemenea, să achiziționeze Bitcoin în valoare de milioane de dolari la intervale regulate, indiferent de acțiunea prețului – o strategie cunoscută sub numele de dollar cost average (DCA).

DCA este una dintre cele mai populare strategii de investiții ce presupune investirea unei sume fixe în mod constant, lună de lună, indiferent de prețul din piață.

Această scădere generală a pieței vine în contradicție cu faptul că luna aprilie este considerată o lună „bună” a prețului Bitcoin.

„În aprilie se înregistrează de obicei cumpărări masive de Bitcoin, atât balenele, cât și deținătorii care au mai puțin de un Bitcoin cumpără acum”, potrivit analistului on-chain de la firma de analiză blockchain Glassnode.

Exit mobile version