Bitcoin: balenele mută valori record de monede BTC. Volatilitatea ar putea atinge niveluri record

Acțiunea prețului Bitcoin poate părea plictisitoare pe moment pentru mulți participanți la piață, însă balenele sunt mai ocupate ca niciodată în spatele cortinei, conform datelor on-chain

Imagepocket | Adobe Stock

Analiștii Bitcoin previn asupra faptului că volatilitatea pe termen scurt va crește foarte mult, pe măsură ce balenele BTC au un comportament fără precedent.

Datele recente arată că entitățile cu cantități enorme de BTC nu doar că au fost foarte active pe piață în ultima vreme – ci au și mutat valori record de active digitale.

Activitatea balenelor Bitcoin este la All Time High

Deși acțiunea prețului BTCUSD se află într-o zonă descendentă de consolidare care nu-i inspiră prea mult pe traderi, investitorii Bitcoin care manipulează volume uriașe nu sunt deloc calmi.

În ultimele săptămâni, aceste balene au mutat mai multe monede pe rețea decât au făcut-o vreodată – ba chiar mai mult decât în zona de ATH de la $65,000.

Tranzacțiile care odată valorau $10 milioane – au ajuns recent la sume de peste $10 miliarde, conform datelor furnizate de Glassnode.

Bitcoin: balenele mută valori record de monede BTC. Volatilitatea ar putea atinge niveluri record
BTC: Volumul transferurilor, împărțit pe cantități | Glassnode

O analiză mai atentă a acțiunilor lor dovedește faptul că diferite clase de balene au reacționat diferit la evenimentele și acțiunea recentă a prețului.

Balenele mai mici au vândut monedele BTC în ultima vreme, pe măsură ce cele mai mari balene au continuat să adauge la pozițiile de cumpărare – conform datelor afișate de Material Indicators.

Balenele au vândut BTC, mega balenele au cumpărat iar o altă clasă de balene – așteaptă mai jos cu ordine de cumpărare – au transmis researcherii Material Indicators într-o postare pe twitter, însoțită de nivelele de cumpărare și vânzare pentru BTCUSD

Dacă încercați să înțelegeți mega balenele, priviți lichiditatea subțire pe care încearcă să o joace în sens ascendent

Bitcoin: Ordine de vânzare și cumpărare | Material Indicators

Acea lipsă de rezistență care se poate observa pe piața spot, între $42,000 și $47,000 – a determinat paritatea BTCUSD să respingă pragul de $44,000 de mai multe ori.

Să ne așteptăm la un Bitcoin rapid și volatil sub $40,000?

Între timp, datele colectate despre balene avertizează asupra faptului că prețul ar putea avea parte de o volatilitate foarte crescută.

Raportul balene pe exchange-uri, care urmărește top 10 cele mai mari intrări pe exchange-uri, în comparație cu celelalte, se apropie de niveluri care au stârnit neliniște pe acțiunea prețului în trecut.

BTC: Raportul balenelor de pe exchange-uri | CryptoQuant

În mod normal, putem considera acest factor ca un indiciu de vânzare pe termen scurt; dar fiindcă ne aflăm într-o zonă crucială, trebuie să ne asigurăm că prețul rămâne peste $40,000 – a transmis Kripto Mevsimi, analist on-chain pentru CryptoQuant

Acțiunea prețului sub $40,000 ar putea fi rapidă și volatilă

După cum am raportat într-una din ultimele analize, investitorii se așteaptă ca $36,000 să ofere support-ul necesar în cazul în care BTCUSD dezvoltă sub $40K.

Exit mobile version